EnergiWatch

Make: Vindservice runder 70 milliarder om to år

Der bliver flere penge at hente for både eproducenter og uafhængige spillere i at vedligeholde og servicere installerede vindmøller.

Foto: LM Wind Power

I takt med, at flere og flere møller bliver installeret, bliver der også flere og flere muligheder for at finde indtjening på
serviceområdet.

Make Consulting spår, at markedet for service vil overstige 13 mia. dollar (71 mia. kr.) i 2016, hvor der også vil være vindmøller
installeret verden over med mere end 400 gigawatt i kapacitet.

Fairwind med vind i sejlene

En stor del vil vindmølleproducenterne selv sætte sig på, men flere og flere gigawatt vil det være muligt for uafhængige serviceleverandører at møve sig ind på.

Vestas' serviceafdeling omsatte i 2013 for 954 mio. euro (7,1 mia. kr.), og det tal venter selskabet selv at overgå i år.

Serviceskibe til havmøller melder alt udsolgt

Vestas opruster mølle-service

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs