Analytikere på stribe løfter Vestas-barren

Først blev kursmålet banket i vejret af analytikerne. Nu er det Vestas-nøgletallenes tur. Se overblik her.
Vestas-toppen med Anders Runevad og Bert Nordberg i spidsen. | Foto: Joachim Ladefoged
Vestas-toppen med Anders Runevad og Bert Nordberg i spidsen. | Foto: Joachim Ladefoged
AF RITZAU FINANS OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Vestas' overraskende overskud og generelt pæne regnskabstakter i første kvartal har fået analytikerne til at skrue op for udsigterne for vindmølleselskabets fremtidige resultater.

Det viser friske estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans efter Vestas' kvartalsregnskab, der blev offentliggjort 9. maj og
overraskede positivt på stort set alle poster. Ikke mindst bundlinjen, hvor et overskud på 2 mio. euro efter skat kom helt bag på
analytikerkorpset.

Vestas ansætter ny chef for europæisk salgsenhed

For resten af 2014 og for 2015 har analytikerne som helhed øget deres prognose for både omsætningen, brutto- og driftsmarginerne samt overskuddet før og efter skat. Også ordreindgangen og de frie pengestrømme er der nu højere forventninger til i markedet.

Der er dog fortsat ikke udsigt til udbytte til aktionærerne i 2014 ifølge flertallet af analytikere. For 2015 er der lidt større chance for
det: medianestimatet er 0,40 euro per aktie (3 kr.) - men buddene svinger fra nul udbytte til 3 euro (22,40 kr.) per aktie.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Den øgede tiltro har også kunnet aflæses i aktiemarkedet. Siden regnskabet er Vestas-aktien steget godt 16 pct. til 284,90 kr.

Analytikernes forventninger til Vestas' resultater i 2014 og 2015 efter regnskabet for første kvartal af 2014:

Den løftede mål for nøgletallene kommer i kølvandet på en bølge af opjusteringer af kursmålet på Vestas-aktien, der inden lukketid tirsdag eftermiddag ligger på 285 kr.

Flertallet af bankerne ligger, som det fremgår af grafikken herunder, over den nuværende kurs. Danske Bank er topscorer med 310 kr., mens Handelsbanken og franske Societe Generale ligger lige efter.

Flere analytikere fremhævede gunstige udsigter i USA som en central bevæggrund for deres øgede tro på Vestas.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også