ATP skruer op for sin vindmølleservice

VB Enterprise og Apro Wind, der begge ejes af ATP, skal arbejde tættere sammen, så man kan tilbyde kunderne et one-stop-shopping servicekoncept. Nye opkøb er på vej.
Foto: LM Wind Power
Foto: LM Wind Power

ATP's investeringsfond Via Venture Partners vil høste synergier hos sine to mølleservicevirksomheder - VB Enterprise og Apro Wind - skriver Børsen.

Fonden har som mål at kunne tilbyde en samlet pakke til det hastigt voksende marked for mølleservice, og selvom de to selskaber ikke fusioneres, skal de i stigende grad skaffe arbejde til hinanden.

"VB Entreprise og Apro vil sammen være de eneste med noget, der nærmer sig et one-stop-shopping koncept for elektrisk og mekanisk installation og service. Kunden skal bare ringe på ét telefonnummer. Og vi venter bestemt, at vi i løbet af 2014-2015 kan gennemføre yderligere en eller to akkvisitioner, som kan forstærke forretningen," siger Peter Thorlund Haahr, partner i Via Venture Partners, til Børsen.

Han fortæller, at det nye 'setup' - de to selskaber fortsætter som selvstændige selskaber - vil få en omsætning på omkring 300 mio. kr., men at man via opkøb mener at kunne runde en omsætning på en milliard i løbet af et par år.

Det er ikke kun Via Venture Partners, der har set fidusen i at levere mølleservice. Markedet forventes at vokse mere en markedet for opsætning af nye møller, og så er det et marked, der ikke på samme måde er afhængig af lunefulde politikere. Det har også fået Vestas til at øge sit fokus på serviceforretningen, der for den danske vindfabrikant nu matcher markedet for nye møller.

Kinesere vil bygge ny vindmølle i Danmark

Nordjysk vindfirma købt af ATP-fond

Svulmende vind-leverandør flytter arbejdspladser

Vestas' serviceforretning matcher møllerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også