Nordjysk vindfirma købt af ATP-fond

Den ATP-ejede kapitalfond Via Venture Partners køber tæt på halvdelen af Mors-baserede VB Enterprise.

Villy Bruun, ejeren bag firmaet VB Enterprise, der installerer og tilslutter havvindmøller til elnettet, har solgt 49,9 pct. af aktierne til kapitalfonden Via Venture Partners, som ATP står bag. Det skriver Børsen.

"Jeg ejer i forvejen to andre virksomheder og fyldte 60 år i fjor. Med de kæmpestore vækstmuligheder, der er for VB Enterprise, har vi brug for en medejer med større overarme, end vi selv har. Vi skal have et stærkere kapitalgrundlag, og Via Venture Partners har de økonomiske muskler, som kræves for at vokse i det tempo, vi forventer at komme op i allerede i år," siger Villy Bruun til avisen.

Siemens hyrer Vestas-veteran

Prisen for købet er ikke oplyst, men Børsen skriver, at der er tale om et større to-cifret millionbeløb. Villy Bruun beholder foreløbig 50,1 pct. af aktierne, men giver ledelsen og nøglemedarbejdere mulighed for at erhverve 5 pct. af hans aktier.

Ambitionen hos Via Venture Partners er, at omsætningen og driftsindtjeningen skal fordobles til henholdsvis 200 mio. kr. og 40 mio. kr. i løbet af de næste tre-fire år.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også