Google køber vindstrøm hos Buffett-selskab

Søgegiganten har aftalt at aftage strømmen fra 407 megawatt Warren Buffet-ejede vindmøller fra Siemens. Strømmen skal bruges i Googles datacenter i Iowa.

Søgegiganten Google driver et enormt datacenter i staten Iowa, og fremover vil centret få dækket sit samlede strømforbrug ved hjælp af Warren Buffett-ejede vindmøller fra Siemens.

Google har nemlig besluttet, at man vil aftage den grønne strøm fra 407 megawatt vindmøller (ca. 177 Siemens-møller) fra energiselskabet MidAmerican Energy, som ejes af Buffett.

De mange Siemens-møller er en del af en rekordstor ordre - den største ordre på landvindmøller nogensinde - som MidAmerican og vindmølleproducenten annoncerede i efteråret 2013. Her kom det frem, at energiselskabet har købt i alt 1.050 megawatt vindmøller, der opføres i fem forskellige vindmøllerparker i Iowa inden udgangen af 2015.

Det er en stor del af de møller, der fremover skal sætte strøm til Googles datacenter i staten.

Siemens bekræfter historisk Buffett-ordre

Selvom det ikke er første gang, at strømslugende Google forsøger at blive grønnere, er aftalen med MidAmerican Energy selskabets hidtil største.

"Vi fortsætter med at samarbejde med MidAmerican Energy og alle vores partnere for at finde nye måder at levere ren, vedvarende energi til vores datacentre," skriver Google-ansatte Neha Palmer og Sam Arons, der underskriver sig som 'Vind Ninjaerne' på Googles grønne blog. De oplyser ikke værdien af aftalen.

Siden 2007, hvor selskabets besluttede, at man ville være CO2-neutral, er der indgået syv aftaler om at købe grøn strøm med en samlet effekt på over 1.000 MW.

Flere grønne investeringer

I januar i år indgik Google en aftale om at købe al strømmen fra fire svenske vindmølleparker udviklet af Eolus Vind (59 MW) de næste ti år for at dække strømforbruget i Googles finske datacenter. Samme måned annoncerede søgekæmpen, at man har købt Panhandle 2-vindmølleparken i Amarillo i Texas, der udstyres med 79 Siemens 2,3 MW-møller.

I september 2013 købte selskabet sig ind i Happy Hereford-vindparken, som også ligger i Texas, og som kommer i drift i år. Desuden har Google skudt 200 mio. dollar i Spinning Spur-parken - også i Texas.

Derudover har Google spenderet penge på en række solcelleparker i Californien og Arizona, og i alt selskabet foretaget investeringer på én mia. dollar i grønne aktiviteter.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter