Siemens trækker stor Google-ordre

Vindproducenten med base i Brande har vundet en kontrakt på 182 MW i USA til et projekt, som Google står bag. 

Siemens Wind Power kan skrive en ny, stor amerikansk ordre i bogen.

Selskabet har som ventet sikret sig en ordre på 182 MW til den kommende vindpark Panhandle 2 i Carson County i staten Texas.

Ordren indeholder også en service-kontrakt til Siemens, der i forvejen har høstet en række store ordrer på det amerikanske marked i den seneste periode, bl.a. historiens største landmølleordre på 1.050 MW til et projekt rigmanden Warren Buffett står bag.

Warren Buffett bag gigantisk Siemens-ordre

Google og de grønne projekter

Kunden bag den seneste ordre er udvikleren Pattern Energy, men som EnergiWatch for nylig kunne fortælle, har den amerikanske it-gigant Google også spyttet penge i vindprojektet. 

Søgeordsfirmaet, der har en lang række af grønne investeringer bag sig, har således investeret 410 mio. kr. i Panhandle 2-parken, som kommer til at bestå af 79 Siemens 2.3- 108-møller.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Opstillingen af møller vil begynde i marts 2014, forlyder det, og meldingen har tidligere været, at parken ventes i drift i fjerde kvartal i år. Møllerne vil blive produceret på Siemens-fabrikkerne i Fort Madison, Iowa, og i Hutchinson, Kansas.

Siemens har netop leveret regnskab for første kvartal af 2014, og her kan vinddivisionen fremvise en stærk ordrefremgang. Til gengæld kniber det en smule med driftsindtjeningen, påpeger analytikere.

Commerzbank uimponereret af Siemens Wind Power

Google skyder penge i ny Siemens-park

Siemens Wind Power buldrer frem

Anklager overvejer at anke Siemens-dom

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også