EnergiWatch

Vestas afslører ikke bonusprogrammet i år

Modsat tidligere bliver bonus-kriterierne ikke nævnt i år, siger formand Bert Nordberg.

Foto: Joachim Ladefoged

Igen i år er der udsigt til bonus for Vestas' ansatte, hvis vindmølleselskabet opnår særligt gode resultater. Men i modsætning til sidste år bliver målene ikke offentligt kendt i år.

Ifølge Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, er det for at undgå fejlfortolkninger.

"Sidste år sagde vi, hvad målene var, og så brugte alle analytikerne dem som vores forventninger. Derfor tog vi dem væk, fordi vi har allerede én forventning," forklarer Bert Nordberg over for Ritzau Finans.

I 2013 udløste bonusordningen 97 mio. euro (godt 725 mio. kr.) til deling mellem de 15.497 Vestas-ansatte. Direktionen snuppede 2,07 mio. euro (15,4 mio. kr.), så de andre 15.492 ansatte i snit kunne glæde sig over knap 46.000 kr. ekstra for årets indsats.

Nogle aktionærer kunne dog godt have tænkt sig, at pengene kom dem til gode i form af udbytte, som ikke har været udbetalt i Vestas i mere end et årti.

"Aktionærerne er ret trætte af at se bonusser i stedet for udbytte, det kan jeg godt forstå. Men hvis de vidste, hvad de ansatte har været igennem de sidste tre år, så tror jeg, de ville forstå, hvorfor vi gjorde det. Det var et demokratisk bonussystem, hvor alle var involveret, det er jeg meget glad for," siger Bert Nordberg.

Målene for fuld bonus var i 2013 frie pengestrømme på mindst 500 mio. euro, hvor Vestas opnåede mere end det dobbelte, og en driftsmargin (EBIT) før særlige poster på 5,0 pct., som lige præcis blev nået. Lavere resultater kunne dog også have udløst en delvis bonus til de ansatte.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs