EnergiWatch

Så er der penge til Vestas' kæmpe Kenya-projekt

Efter flere års forsinkelser er der finansiering til Lake Turkana-projektet på 300 megawatt.

En vigtig milepæl for det meget forsinkede Lake Turkana Wind Power-projekt, som Vestas skal levere flere hundrede møller til, er nået.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Investor Harith General Partners oplyser således, at en aftale om finansiering for 4,7 mia. kr. er på plads til det 300 megawatt (MW) store projekt i Kenya, som ligger i Østafrika.

"Underskrivelsen af aftalen om finansielle aftaler for mere end 870 mio. dollar repræsenterer et kæmpe gennembrud i et forhold til realiseringen af det største grønne energiprojekt i Afrika," siger Tshepo Mahloele, topchef i Harith General Partners, i en meddelelse.

Den Afrikanske Udviklingsbank (AfDB) spiller en hovedrolle i projektet, der har været undervejs siden 2006. Det var ventet, at finansieringen af projektet ville falde på plads i dag.

Års tovtrækkeri

Det kom frem i 2012, at Vestas skal levere 365 vindmøller på 850 kW til projektet, efter at det danske selskabet blev nævnt som mulig leverandør helt tilbage i 2009. Dengang var det planen, at projektet skulle sluttes til nettet i 2011-2012.

Det var dog først i 2012, at Vestas fik en betinget ordre på møllerne, og siden har der været knas med at få økonomien på plads.

Den hovedpine er altså ude af verden nu, og dermed kan Vestas meget snart sætte gang i produktionen af 850 kW-møllen, der har en ganske beskeden kapacitet efter nutidens standarder. Ifølge Ritzau Finans besluttede Vestas i 2012 at stoppe salget af møllen, men har senere fortalt, at det stadig var muligt at bestille den.

Udover Vestas har også IfU, Investeringsfonden for Udviklingslande, en aktie i projektet, som et større joint-venture står bag.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs