Vestas-formand: Sorte tal på bundlinjen i år - måske også udbytte

Vestas' økonomiske sundhed er efterhånden så meget i bedring, at Vestas-formand Bert Nordberg tør love sorte tal på bundlinjen i år.
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged
AF RITZAU FINANS

I sin officielle prognose for året har Vestas ellers kun meldt en forventning for driftsindtjeningen ud. Den skal være på mindst 5 pct. før særlige poster, hvor den i 2013 var på 5,1 pct. før særlige poster og bonusbetalinger.

Men særlige poster på 109 mio. euro - og en skatteregning af tekniske årsager - var med til at hive resultatet ned, så der for tredje år i træk var røde tal på bundlinjen efter skat: Helt præcis et underskud på 82 mio. euro.

Bert Nordberg holder sig dog ikke tilbage fra at forudse et overskud i år:

"Det vil du se i år - med en driftsindtjening på over 5 pct.," siger Bert Nordberg til Ritzau Finans.

Men også på bundlinjen?

"Ja, også på bundlinjen," svarer bestyrelsesformanden resolut.

Overskud på bundlinjen åbner som regel op for udbytte til aktionærerne, men her henviser Bert Nordberg til den gældende politik på området, uden at svare direkte på udsigterne.

"Hvis vi når vores bestemte mål i forhold til udbyttepolitikken, så gør vi det. Vi har ikke ændret den politik," forklarer formanden.

Kravene i politikken er, at Vestas' gæld ikke overstiger driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA), og at solvensen er over 30 pct.

I så fald er hensigten at udbetale 25-30 pct. af årets overskud til aktionærerne - "under hensyntagen til koncernens planer for vækst og likviditetsbehov".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter