EnergiWatch

Vestas: Ingen konkurrence fra Mitsubishi offshore

Der bliver ingen konkurrence mellem Vestas og den japansk joint venture-partner på havvindmølle-området, forsikrer Vestas-CEO.

Når først Vestas og Mitsubishi Heavy Industries' fælles joint venture er oppe at køre, vil begge selskaber skyde alt på offshoreområdet ind i det nye partnerskab.

Det forsikrer Vestas-direktør Anders Runevad om på mandagens generalforsamling i Vestas.

"Aftalen er meget klar. Alle offshoreaktiviteter fra begge selskaber er, fra datoen hvor joint venturet starter, inde i joint venturet. Vi risikerer ikke nogen konkurrence i offshoresegmentet mellem Vestas og Mitsubishi, fastslår Anders Runevad.

Dermed forsøger han at berolige de investorer, der har frygtet, at Mitsubishi ville fortsætte udviklingen af sin Seaangel-mølle og bruge den i konkurrence med Vestas' V164-mølle.

Planen er, at det nye joint venture, der endnu ikke har fået et navn, begynder driften i andet kvartal i år. Joint venturet får hovedsæde i Aarhus, og omkring 300 til 400 Vestas-ansatte bliver en del af det nye partnerskab.

Vestas-formand: Vi har holdt vores løfter

To tal freder Bert Nordberg

Forlig i USA-strid åbner for en solid besparelse

Runevad opmuntret af aftale med Dong

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs