EnergiWatch

Vestas-formand: Vi har holdt vores løfter

Bert Nordberg mener, at 2013 på alle måder levede op til forventningerne i Vestas - både godt og skidt.

Foto: Vestas

Vestas har holdt sine løfter i 2013. Det er den vigtigste konklusion oven på endnu et udfordrende år for vindmøllegiganten, mener bestyrelsesformand Bert Nordberg.

Fra talerstolen ved Vestas' generalforsamling i Aarhus mandag kigger han tilbage på sit andet år for bordenden af selskabets bestyrelse - en periode med store forandringer.

"Jeg sagde fra talerstolen sidste år, at det vigtigste for mig var, at Vestas holdt sine løfter til aktionærerne. Det har vi gjort i 2013. Jeg sagde også, at 2013 ville blive endnu et svært år, og det blev det også," opsummerer Bert Nordberg.

Blandt de mest iøjnefaldende ændringer var udskiftningen på direktørposten. I august blev Ditlev Engel fyret efter otte år som topchef, og han blev erstattet af svenskeren Anders Runevad, der mandag får debut foran aktionærerne ved generalforsamlingen.

"Vi var langt nok inde i turnaround-planen til at ansætte en ny administrerende direktør med kompetencerne til at udvikle Vestas fremad. Jeg har ingen tvivl om, at vi har fundet en perfekt "CEO" i Anders Runevad," siger Bert Nordberg.

Vestas-formanden fremhæver desuden, at vindmølleselskabet i 2013 gik fra mere end 1 mia. euro i gæld til at være gældfri ved nytår. Samtidig blev børsværdien mangedoblet til glæde for de mange Vestas-aktionærer, som der findes flere end 150.000 af i Danmark alene.

Så er der penge til Vestas' kæmpe Kenya-projekt

Nordmænd får kontrakt på amerikansk Alstom-park

Vestas: Ny lovgivning i Tyskland kan ramme i 2014

Vestas snart klar med penge til Kenya-projekt

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs