EnergiWatch

Runevad vil ikke spekulere i opkøb

Topchefen i den danske vindmøllefabrikant vil ikke diskutere en mulig konsolidering og giver dermed storaktionæren ATP en kurv.

Skal Vestas, som vindmøllebranchens største spiller, sluge nogle af de mindre konkurrenter eller fortsætte med at kun udbygge sin egen forretning?

Det kunne ATP godt tænke sig svar på fra Vestas-ledelsen, med tanke på det hårde konkurrencemæssige pres, de seneste års krise og opbremsning i branchen har medført.

Men på mandagens generalforsamling gled Vestas-direktør Anders Runevad af på spørgsmålet.

"Det er rigtigt, at det er et konkurrencepræget marked, der lige har været igennem en dårlig periode, og der er altid en masse spekulation om konsolidering. Det vil jeg ikke bidrage til. Vores plan er bygget på organisk vækst i Vestas," lyder det fra Anders Runevad med henvisning til selskabets 2014-strategi.

ATP's aktiechef Claus Wiinblad nævnte også mulighed for, at Vestas selv efter to års hård sparekur kan finde flere besparelser, især inden for de variable produktionsomkostninger. Det punkt kom der dog ikke nogen replik til fra Vestas-toppen.

Nordberg: Mitsubishi havde forkert ejerambition

Vestas-formand: Vi har holdt vores løfter

Nordmænd får kontrakt på amerikansk Alstom-park

Vestas: Ny lovgivning i Tyskland kan ramme i 2014

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs