Vestas: Ny lovgivning i Tyskland kan ramme i 2014

Det risikerer at påvirke Vestas allerede i år, at Tyskland ændrer ved rammebetingelserne.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Tyskland er på vej med en revidering af rammevilkårene for opsætning af vedvarende energiprojekter, herunder for vindenergi, og det kan ifølge Vestas allerede komme til at påvirke i 2014.

I 2013 blev der i Tyskland samlet set opsat vindmøller med en kapacitet på næsten 3 gigawatt på land, hvilket ifølge den tyske vindmølleforening BWE var en fremgang på 29 pct. fra året før.

"Drivkraften bag fremgangen i nye installationer i 2013 var presset for at installere projekter før ændringen af lovgivningen for vedvarende energi (EEG)," siger Klaus Steen Mortensen, som er administrerende direktør for Vestas Central Europe, til Ritzau Finans.

Vestas leverede sidste år 616 megawatt til det tyske marked, som målt på leveringer dermed var det største for selskabet på globalt plan. Målt på salg var det næststørst efter USA. Selskabet erkender imidlertid, at der er usikkerhed om markedet fremadrettet, og at der kan komme en effekt allerede i år.

"Uanset om det er i Tyskland eller andre steder, er klarhed og stabile rammebetingelser en nøglefaktor for at drive markedsudviklingen. Vestas opfordrer de tyske myndigheder til at sikre, at den reviderede EEG vil give incitament til at installere de mest effektive møller på alle vindsites. Det overordnede marked i 2014 vil blive påvirket af timingen og indholdet af den reviderede EEG-lovgivning, specielt afklaringen af en deadline for, hvor længe projekter vil være berettiget til 2012-EEG," siger Klaus Steen Mortensen.

Vestas-direktøren tilføjer, at for at vindenergi i Tyskland kan udvikle sig optimalt, skal der være en "balanceret udvikling på tværs af alle delstater", og at revisionen derfor bør sikre, at det er rentabelt at opsætte de mest effektive møller så såvel sites med lavvind, mellemvind og høje vindhastigheder.

Vestas offentliggjorde mandag en rammeaftale på levering i Tyskland af 225 megawatt til projektudvikleren juwi. Rammen omfatter 75 møller af typen V112-3,0 MW, og foreløbig har kunden har under aftalen forpligtet sig til at købe syv møller, som vil blive installeret i Rheinland-Pfalz i løbet af tredje kvartal 2014.

Selvom der på nuværende tidspunkt blot er tale om en rammeaftale, så virker Vestas fortrøstningsfuld med hensyn til, at den bliver fuldt udnyttet.

"Vi forventer at installere de resterende møller under rammeaftalen i løbet af 2014," siger Klaus Steen Mortensen.

Vestas henter flot tysk rammeaftale

Nye markeder bliver vigtigere for Vestas

BTM: 2014 er et comeback-år for vindbranchen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs