Brasilianske vindordrer luner hos Alstom

Det franske industrikonglomorat Alstom har i dag aflagt kvartalsregnskab og kan glæde sig over pæn vækst inden for renewables.
Foto: Alstom
Foto: Alstom
RITZAU FINANS

Det franske industriselskab Alstom, der inden for vindmøller er konkurrent til danske Vestas, melder om fremgang i ordreindgangen i tredje regnskabskvartal, der dækker de sidste tre måneder af 2013.

"I løbet af tredje kvartal 2013/14 opnåede Renewable Power et robust niveau af ordrer for 782 mio. euro, 27 pct. højere end i samme periode sidste år," skriver Alstom i regnskabet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ses på regnskabsårets første ni måneder samlet set, er ordreindgangen i Renewable Power steget 50 pct. til 1830 mio. euro. Periodens omsætning var 1245 mio. euro, hvilket på sammenlignelig basis er 5 pct. højere end i samme periode året før.

Fremgangen i ordrebogen i tredje kvartal skyldes primært to specifikke projekter, herunder en vindmølleordre i Brasilien og et pumpelagringskraftværk i Isreal, og selskabet tilføjer, at det desuden har fået mindre ordrer både inde for vind og vandenergi.

Alstom annoncerede i december, at det havde vundet en ordre i Brasilien på levering af 122 vindmøller med en samlet kapacitet på 400 megawatt.

Alstom leverer både møller på land og til havs, og har installeret den største havvindmølle hidtil, efter at selskabet i december installerede sin offshore mølle på 6 MW i projektet Belwind i Belgien.

Thermal Power halter

Men hvor Alstom kan fortælle om ordrefremgang i sin vedvarende energidivision, er der tilbagegang i divisionen Thermal Power. Det koster en nedjustering af koncernens forventninger og på børsen i Paris et stort fald i selskabets aktiekurs.

"Efterspørgslen på flere markeder er svag og ventes at forblive svag på kort sigt, og niveauet af opnåede turnkey- og udstyrskontrakter er betydeligt lavere en ventet i Thermal Power," skriver Alstom, som for 2013/14 nu venter en driftsmargin på omkring 7 pct., og at den i øvrigt vil falde lidt i 2014/15.

Tidligere ventede selskabet en margin i år på niveau med 2012/13, da den var på 7,2 pct., før den gradvist ville stige over de næste to til tre år til omkring 8 pct. af salget.

Udviklingen rammer også selskabets fire pengestrømmene, som nu ventes at blive negative i andet halvdel af regnskabsåret 2013/14, da kunders forudbetalinger og efterfølgende betalinger er påvirket af "forsinkelser i ventede bookninger".

Meddelelsen bliver mødt med hård kritik af analytikere, og aktien ligger tirsdag ved 11-tiden i et fald på 11 pct.

"Tilliden er brudt. Den forventede nedgearingsproces (nedbringelse af gæld, red) var hovedstøtten for aktien men er yderligere udskudt," siger aktieanalytiker Gael de Bray fra Societe Generale til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Alstom napper hollandsk ordre

Nyt havmøllepar truer ikke Vestas og Mitsubishi

Areva og Gamesa i offshore joint-venture

GE øgede overskuddet med 20 pct. i Q4

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også