GE øgede overskuddet med 20 pct. i Q4

Den amerikanske Vestas-konkurrent lever op til forventningerne for 2013 og øgede bl.a. omsætningen på vindmølleforretningen med seks pct.
Foto: GE
Foto: GE
RITZAU FINANS

Det amerikanske industrikonglomerat General Electric kom ud af fjerde kvartal med et justeret resultat på 5,4 mia. dollar, svarende til en indtjening på 53 cent per aktie.

Det er 20 pct. mere end i samme periode sidste år, men helt på linje med de forventninger, som analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Koncernens samlede indtægter udgjorde 40,4 mia. dollar - en spids over forventningerne på 40,1 mia. dollar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Forretningsområdet "Power & Water", der omfatter General Electrics salg af vindmøller, leverede en omsætning på 7986 mio. dollar, hvilket var på niveau med sidste år.

Indtjeningen i forretningsområdet steg samtidig med 9 pct., og ordreindgangen voksede imponerende 44 pct. til 10,3 mia. dollar blandt andet løftet af, hvad der betegnes en "stærk" ordreindgang på vindmølleområdet, oplyser General Electric i præsentationsmateriale til fredagens telekonference.

Specifikt om vindmølleforretningen, der er stor konkurrent til Vestas, fortæller General Electric desuden, at omsætningen steg 6 pct.

Det på trods af, at leverancen af 200 vindmøller er skubbet fra 2013 til 2014 på grund af udfordringer i leverandørkæden.

For hele 2014 venter General Electric en salgsvækst på 0-5 pct. samt en encifret vækst i driftsindtjeningen.

/ritzau/FINANS

Vestas-kunde opkøber stort projekt i USA

Alstom scorer massiv Brasilien-ordre

Mudrede udsigter for vindrabat i USA

Siemens bekræfter historisk Buffett-ordre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også