Banker forudser flot Vestas-jul

En slatten ordreindgang i oktober og november følges op af et stærkt december-ryk på små 1.000 MW. Det forudser Nordea og Sydbank.
Foto: Vestas | Foto: Vestas
Foto: Vestas | Foto: Vestas
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Både Nordea og Sydbank forudser en stærk afslutning på et 2013 i Vestas, der har været præget af store omvæltninger i form af direktør-skifte og offentliggørelse af Mitsubishi-partnerskab.

Ifølge Jacob Pedersen, aktieanalytiker i Sydbank, har Vestas traditionelt vist muskler i december, og det kommer selskabet også til i år, forudser han.

"Jeg har svært ved at se, hvad der skal gøre, at december bliver dårligere end sædvanligt, særligt i forhold til, at oktober og november har været skidt for ordreindgangen," siger analytikeren med henvisning til, at fjerde kvartal har budt på beskedne 199 megawatt (MW) fordelt på fire annoncerede ordrer i Rumænien, Tyrkiet og Canada.

Vestas: Sidste shortsælger går under magisk grænse

Neddrosling rammer fremtidig omsætning

Jacob Pedersen anser det som realistisk, at selskabet når 900-1.000 megawatt (MW) alene i december, og dermed når 5.500 MW i år.

Det er Nordea-analytiker Jesper Bamberger enig i. Han forudser ifølge Ritzau Finans en samlet ordreindgang på netop 5.500 MW år, en nedjustering på 400 MW i forhold til hans tidligere forventninger, men væsentligt over de 3.738 MW, Vestas præsterede sidste år.

"Vi har på ordrer set en lidt svagere udvikling i oktober og november, hvilket har gjort, at vi sænker forventningerne til ordreindgangen, og det rammer omsætningen i 2014 og 2015," siger Jesper Bamberger Ritzau Finans.

Nedjusteringen af årets ordrehøst betyder, at kursmålet for Vestas-aktien sænkes til 178 kr. mod tidligere 185 kr. Det rækker dog fortsat til en købsanbefaling, da den aktuelle kurs er lidt under 150 kr.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det kan blive Kenya og USA

Vestas har foreløbig hentet ordrer for 68 MW i december, så der skal virkelig ske noget, hvis analytikerne skal få ret.

Sydbanks Jacob Pedersen forventer, at det bliver en massiv afrikansk ordre og USA, der kommer til at trække læsset.

"Der ligger 300 MW i Kenya, som har ligget der næsten så længe, jeg kan huske. Derudover har Vestas tidligere signaleret, at der ville komme mere fra USA, så det ville jeg heller ikke udelukke," siger han.

Trods udsigten til et stærkt december, siger Nordeas Jesper Bamberger, at det vigtige lige nu er at se, hvordan Vestas kommer igennem sin restrukturering. Det er den, der skal styrke lønsomheden, som han anser som den vigtigste driver for aktiekursen.

"Det er mere vigtigt end ordreudviklingen, at Vestas hele tiden er fokuseret på den strategi, det har med at nedbringe omkostningerne og trimme virksomheden, således at dets indtjeningsmarginaler bliver bedre," siger Jesper Bamberger, der forudser en markant fremgang på den front, til til Ritzau Finans.

Vestas-optur åbner for bonus

Vestas går efter fyringsstop i 2014

Vestas åd 11 mio. kr. gæld hver dag

Udbytte i spil i ny Vestas-strategi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Læs også