EnergiWatch

Vestas går efter fyringsstop i 2014

Efter to år med massive fyringsrunder, tror Vestas, at selskabet har fundet sit rette leje. Topchefens plan for Vestas er dog stadig hemmelig. Alt kan ske, siger kommunikationsdirektøren.

Morten Albæk. Foto: Liv Høybye | Foto: Liv Høybye

Det har været nogle drøje og usikre år for medarbejderne i Vestas. Ca. 5.500 af dem har inden for de seneste to år måtte sige farvel til vindkoncernen ved direkte fyringer, eller fordi selskabet har afhændet fabrikker m.m.

Det er sket i forbindelse med den turn around-plan, som den tidligere topchef Ditlev Engel lancerede i 2011, og som udløber ved årsskiftet.

I omegnen af 16.000 medarbejdere er også det, vi forventer at være i 2014

Morten Albæk, kommunikations- og marketingsdirektør Vestas

Målet i planen er at skære antallet af ansatte til 16.000 ved udgangen af 2013. For at det kan lykkes, mangler Vestas endnu at sige farvel til ca. 200 medarbejdere.

"Det forventer vi med stor overbevisning, at vi når," siger kommunikationsdirektør Morten Albæk til EnergiWatch.

Vestas: 200 ansatte skal fyres de næste to måneder

Han fortæller, at afskedigelserne vil foregå i hele organisationen, men vil ikke præcisere hverken geografi eller funktion.

"Men man skal huske, at vi også ansætter i visse dele af organisationen, f.eks. på serviceområdet og på udvalgte fabrikker, hvor der er højt aktivitetsniveau. Så nogle steder hyrer vi, og andre steder afskediger vi, men vi når målet på de 16.000," lyder det fra Morten Albæk.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Meget kan ske, men...

Kommunikationsdirektøren fortæller samtidig, at de 16.000 også er det niveau, som selskabet forventer at køre igennem 2014 med.

"Det er det antal medarbejdere, som vi forventer, er det rette antal for Vestas, når vi ind i 2014. Men igen; Vi vil hele tiden, alt afhængig af hvordan markederne og aktiviteten udvikler sig, hyre nogle steder og reducere andre steder. Men i omegnen af 16.000 medarbejdere er også det, vi forventer at være i 2014."

Vestas-CFO: Spareplan kan ses i indtjeningen

I kommer med en ny strategi, når fremlægger årsrapporten til februar. Er 16.000 medarbejdere også det leje, som fremover er udgangspunkt, og hvorfra I kan være fleksible? Eller kommer der i februar et mål om, at I kun skal være f.eks. 14.000 eller 12.000 ansatte om et par år?

"Nu kan der ske meget i verdensøkonomien fra 6. november og frem til den første uge i februar, hvor vi fremlægger vores strategi. Men når vi kigger ind i 2014, så forventer vi, at det antal medarbejdere, vi vil være ved årets udgang, også stemmer fint overens med det antal medarbejdere, vi har behov for i 2014," siger Morten Albæk.

"Når det er sagt, kan der ske reduktioner nogle steder og opgraderinger af medarbejderantal andre steder både geografisk og på funktioner, alt afhængigt af hvilke markeder, der udvikler sig positivt og negativt," gentager Moretn Albæk.

Svar i februar

Men kan du sige, hvor lang tidshorisonten bliver for den nye strategiplan?

"Jeg kan sige, at den selvfølgelig fokuserer på 2014 og derudover, men det specifikke fokus for strategien vil vi komme tilbage til i februar."

Vestas-optur åbner for bonus

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs