Presset Vestas-rival tæt på fyringsrunde

Hvis ikke snart selskabet får en stor havvindmølleordre, får flere hundrede ansatte en fyringseddel, siger chefen for den tyske vindmølleproducent. 

Den tyske vindmøllefabrikant REpower kan ende med at fyre 300 ansatte på selskabets fabrik i Bremerhaven i Tyskland, hvis ikke selskabet får en stor offshorekontrakt inden for de næste seks måneder.

Sådan lød beskeden i dag fra Andreas Nauen, topchef for selskabet, der ejes af indiske Suzlon, da han gæstede EWEA-vindkonferencen i Frankfurt.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Recharge skriver, at Andreas Nauen desuden advarede om, at det ikke kun var vindmølleproducenten, der ville blive ramt - også selskabet Weserwind, der er leverer offshorefundamenter til REpower vil skulle afskedige 750 ansatte, hvis ikke en stor ordre kommer i hus.

Repower søsætter ny offshore-mølle

Nauen opfordrede derfor til, at man ikke glemmer de nære udfordringer, som vindmølleindustrien står over for, når man i EU i disse tider diskuterer mål for CO2-reduktion og vedvarende energi i 2030. Ifølge ham har vindmølleproducenterne ikke kun brug for langsigtede klarhed, men også kortsigtede gevinster, hvis de skal holde sig flydende.

REpower udgiver ikke selvstændige regnskaber, men af det seneste Suzlon-regnskab fremgår det, at REpower omsatte for 388,8 mio. euro i andet kvartal mod 332,6 mio. euro i første kvartal. Men hvor salget stiger for den tyske producent, har selskabets indiske ejer Suzlon længe været i økonomiske problemer og leveret underskud på underskud.

Suzlon med nyt underskud

Make Consulting har dog tidligere vurderet, at REpower vil overtage pladsen som nummer to inden for offshore-møller i stedet for Vestas, mens Siemens ligger klart nummer et.

Repower skifter navn

Suzlon med nyt underskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter