SEAS-NVE køber havvind for milliarder

Det sjællandske energiselskab foretager kæmpeinvestering i havvindmølleparken Rødsand 2 ved Lolland.
Foto: Alan O Neill - Statoil
Foto: Alan O Neill - Statoil

Det sjællandske energiselskab SEAS-NVE har foretaget en kæmpe investering.

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at det har købt 80 procent af aktieandelen i havmølleparken Rødsand 2 af tyske E.ON.

SEAS-NVE betaler 2,8 milliarder kroner for andelen i den 207 megawatt store offshore-park - Danmarks tredjestørste - som ligger mellem Lolland og den tyske ø Femern, og producerer energi til at dække forbruget i 200.000 danske husstande.

Topchef hemmelighedsfuld om gigantinvestering

Transaktionen skal dog godkendes af Energistyrelsen og EU's konkurrencemyndigheder. Handlen forventes endeligt afsluttet omkring årsskiftet.

”Det er en historisk handel for SEAS-NVE. Rødsand 2 er et meget synligt bevis på SEAS-NVE’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der vil give afkast mange år ud i fremtiden. Vi vil fremover sammen med E.ON drive Rødsand 2 som en fælles, fornuftig forretning,” siger adm. direktør Jesper Hjulmand, SEAS-NVE.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Aktie i vindparken

Det fortsættende selskab bag Rødsand 2 aktiviteterne bliver integreret som datterselskab i SEAS-NVE koncernen.

"Meget stor" købsinteresse for Rødsand 2

Rødsand 2 er en af Danmarks største havmølleparker. E.ON påbegyndte byggeriet i foråret 2009, og havmølleparken gik i drift i august 2010.  Den består af 90 styk 2,3 MW Siemens-møller.

SEAS-NVE deltog i 2009 i udførelsen af landføringsanlægget, der sikrer, at den producerede el problemfrit føres ind i elnettet i Østdanmark.

”Vi er meget tilfredse med at have indgået en aftale med SEAS-NVE, der er Danmarks største andelsejede energiselskab, og som nu har opnået en ejerandel i et verdensklasse aktiv indenfor vedvarende energi i deres eget forsyningsområde,” lyder det fra Klaus Schäfer, der er finansdirektør i E.ON.

EnergiMidt køber tyske Vestas-møller

Presset jysk vindfirma skærer fra

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også