EnergiWatch

SEAS-NVE køber havvind for milliarder

Det sjællandske energiselskab foretager kæmpeinvestering i havvindmølleparken Rødsand 2 ved Lolland.

Foto: Alan O Neill - Statoil

Det sjællandske energiselskab SEAS-NVE har foretaget en kæmpe investering.

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at det har købt 80 procent af aktieandelen i havmølleparken Rødsand 2 af tyske E.ON.

SEAS-NVE betaler 2,8 milliarder kroner for andelen i den 207 megawatt store offshore-park - Danmarks tredjestørste - som ligger mellem Lolland og den tyske ø Femern, og producerer energi til at dække forbruget i 200.000 danske husstande.

Topchef hemmelighedsfuld om gigantinvestering

Transaktionen skal dog godkendes af Energistyrelsen og EU's konkurrencemyndigheder. Handlen forventes endeligt afsluttet omkring årsskiftet.

”Det er en historisk handel for SEAS-NVE. Rødsand 2 er et meget synligt bevis på SEAS-NVE’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der vil give afkast mange år ud i fremtiden. Vi vil fremover sammen med E.ON drive Rødsand 2 som en fælles, fornuftig forretning,” siger adm. direktør Jesper Hjulmand, SEAS-NVE.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Aktie i vindparken

Det fortsættende selskab bag Rødsand 2 aktiviteterne bliver integreret som datterselskab i SEAS-NVE koncernen.

"Meget stor" købsinteresse for Rødsand 2

Rødsand 2 er en af Danmarks største havmølleparker. E.ON påbegyndte byggeriet i foråret 2009, og havmølleparken gik i drift i august 2010.  Den består af 90 styk 2,3 MW Siemens-møller.

SEAS-NVE deltog i 2009 i udførelsen af landføringsanlægget, der sikrer, at den producerede el problemfrit føres ind i elnettet i Østdanmark.

”Vi er meget tilfredse med at have indgået en aftale med SEAS-NVE, der er Danmarks største andelsejede energiselskab, og som nu har opnået en ejerandel i et verdensklasse aktiv indenfor vedvarende energi i deres eget forsyningsområde,” lyder det fra Klaus Schäfer, der er finansdirektør i E.ON.

EnergiMidt køber tyske Vestas-møller

Presset jysk vindfirma skærer fra

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs