EnergiWatch

"Meget stor" købsinteresse for Rødsand 2

Der har tilsyneladende været en stor interesse for at købe sig ind i havmølleparken Rødsand 2. Parken kan da også blive en god investering.

Foto: EON

Risikoen er lav og afkastet kan blive højt. Sådan ser regnestykket ud for havmølleparken Rødsand 2, som SEAS-NVE i dag har overtaget 80 procent af fra tyske E.ON. Et regnestykke der tilsyneladende har tiltrukket sig opmærksomhed fra en række interesserede købere.

EnergiWatch erfarer fra kilder i branchen, at den gode økonomi i Rødsand 2 har været med til at fremme købsinteressen for parken, og at der har været udvist meget stor købsinteresse for parken, hvilket kan have været med til at presse prisen på parken op. SEAS-NVE endte med at give 2,8 mia. kroner for en ejerandel på 80 procent af parken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs