Presset jysk vindfirma skærer fra

AH Industries, der er underleverandør til vindmølleindustrien, skal samles på færre adresser, og 45 medarbejdere skal enten fyres eller flyttes.
Foto: Marcus Nyberg
Foto: Marcus Nyberg
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

Danske AH Industries står foran en spareøvelse, der skal forsøge at samle virksomheden på færre adresser.

Virksomheden, som henter halvdelen af sin omsætning i vindmølleindustrien, flytter sine aktiviteter fra Rødekro til Ribe, og aktiviteterne i Ejby på Fyn skal flyttes til Bjert ved Kolding, ligesom de allestørste komponenter nu kun skal bearbejdes i Horsens. Det skriver Metal-Supply.

"Vi kommer ikke til at mindske volumen, og kapaciteten er den samme. Men det giver mening, at vi er på færre steder. Det mindsker udgifterne til både varme, husleje og ledelse," siger adm. direktør siger Knud Andersen til branchesitet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Han fortæller til Metal-Supply, at cirka 45 ud af 200 medarbejdere påvirkes, men at det endnu er uvist, hvor mange der medarbejdere der kan flytte arbejdsplads, og hvor mange der fyres.

Knud Andersen har tidligere fortalt, hvordan virksomheden har været udfordret af et lavere aktivitetsniveau end forrige år.  Sidste år bød på et underskud på 50 mio. kr. for den omkring 200-mand store virksomheden, der ejes af kapitalfonden Ratos.

Underleverandør tabte millioner på vindmøllekunder

Ligesom sidste år er det usikkert, hvordan det vigtige amerikanske vindmøllemarked kommer til at se ud næste år, fordi der stadig er usikkerhed om PTC-ordningen.

Foruden udstyr og ekspertise til vindmølleindustrien, leverer AH Industries udstyr til cementfabrikker og mineraludvinding, men mere end 50 pct. af omsætningen hentes på det volatile vindområde.

Mitsubishis flydende vindmølle-eventyr undervejs

Tysk kursskifte skidt for havmøllerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter