Penge på vej til tidligere Vestas-ansatte

EU foreslår en betragtelig økonomisk hjælpepakke til 611 tidligere Vestas-medarbejdere, som er blevet fyret på grund af kinesisk konkurrence.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Der kan være 6,3 mio. euro - eller hvad der svarer til 47 mio. kr. - på vej til et stort antal tidligere Vestas-ansatte.

EU-Kommissionen foreslår nemlig nu en økonomisk hjælpepakke til 611 tidligere medarbejdere hos den danske vindproducent, forlyder det i en pressemeddelelse.

Pengene skal komme fra den Europæiske Globaliseringsfond, som hjælper ansatte, der har mistet deres arbejde som følge af den globale konkurrence.

I det konkrete tilfælde henfører EU-Kommissionen til den kinesiske konkurrence på vindmarkedet, som har været med til at gøre, at Vestas har måtte fyre.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

De små 50 mio. kr. skal hjælpe de fyrede medarbejdere til at finde nyt et job og skal  bl.a. gå til coaching, jobtræning og lign.

Det er den danske stat, der har bedt EU om midlerne til en økonomisk hjælpepakke, som i alt vurderes at komme til at koste 12,7 mio. euro, hvoraf den europæiske fond altså betaler halvdelen.

Fondens tilskud skal dog først godkendes af Parlamentet og Ministerrådet.

Det er ikke første gang, at EU ser velvilligt på tidligere Vestas-ansatte. I 2012 sendte Globaliseringsfonden f.eks. 7,4 mio. euro videre til 720 fyrede Vestas-medarbejdere.

Foruden tidligere Vestas-ansatte kan fyrede medarbejdere i den pressede tyske solcelleindustrien også glæde sig over et tilskud fra fonden.

Kommissionen foreslår nemlig også en hjælpepakke på 2,3 mio. euro til 875 tidligere ansatte i det tyske solcellefirma First Solar Manufacturing.

Borgeropstand får Roskilde til at droppe kæmpemøller

Siemens' kæmpemølle nærmer sig serieproduktion

Duedahl i kamp mod rock-konge

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr Peak Wind

CIP sigter mod overskudsfordobling i 2023

For abonnenter