EnergiWatch

Duedahl i kamp mod rock-konge

Niels Duedahl, adm. direktør hos SE, er blandt de fire nominerede til Årets Leder, hvor han blandt andet konkurrerer med topchefen for Roskilde Festival, Henrik Rasmussen.

Niels Duedahl, topchef SE. | Foto: SE

Topchef i sønderjyske SE, Niels Duedahl, er i spil som Åres Leder.

Chefen med de bramfri holdninger og et benhårdt sats på mange andre områder end de klassiske energiområder er blevet nomineret i konkurrencen, som Lederne står bag. Tidligere Vestas-topchef Ditlev Engel vandt prisen i 2008.

Duedahl konkurrerer i årets udgave med Henrik Rasmussen (direktør for Roskilde Festival), Lars Rasmussen (adm. direktør Coloplast) og Tine Tischer (direktør for CPH:DOX).

Om Duedahl skriver Lederne, at han har "modet og evnen til at generere indtjening ved at satse stort, hvor andre elselskaber er kommet galt af sted. Dermed gør han en stor forskel for erhvervslivet og beskæftigelsen i den del af landet, som selskabet er en del af."

Niels Duedahl, der har en fortid hos Lego og TDC, har satset benhårdt på fiberbredbånd hos SE, og han har også luftet tanker om at gå ind i mobiltelefoni.

Fiber-topchef smutter til Californien uden job på hånden

Disse energifolk er i magtens inderkreds 

SE Bredbånd havde i 2012 en omsætning på 252 mio. kr. og et underskud på 70 mio. kr, mens moderselskabet leverede et overskud på 104 mio. kr.

Her er, hvad Lederne skriver om kandidaterne:

Henrik Rasmussen, direktør for Roskilde Festival. Henrik Rasmussen er øverste chef for godt 32.000 frivillige medarbejdere på Roskilde Festival. Han begyndte sin Roskilde-karriere som frivillig for mere end 30 år siden og leder som direktør de mange tusind frivillige medarbejdere til succes år efter år.

Lars Rasmussen, administrerende direktør, Coloplast. Uovertruffen beslutsomhed, højt ambitionsniveau og indgående kendskab til forretning, kunder og marked. Med disse egenskaber har Lars Rasmussen skabt vækst i medico-virksomheden, der i dag er en af Danmarks mest værdifulde børsselskab.

Tine Fischer, direktør for CPH:DOX. Stiftede i 2003 CPH:DOX. I en tid, hvor dokumentarfilm var yt, skabte iværksætteren Tine Fischer en festival for genren. Dermed er hun ophavskvinde til en festival af internationalt format og vinder af priser som Politikens ”iByen-pris” som ”Årets kulturbegivenhed” samt Københavns Kommunes og Wonderful Copenhagens pris som ”Årets kulturevent”.

Niels Duedahl, direktør i SE. Niels Duedahl har modet og evnen til at generere indtjening ved at satse stort, hvor andre elselskaber er kommet galt af sted. Dermed gør han en stor forskel for erhvervslivet og beskæftigelsen i den del af landet, som selskabet er en del af.

Årets Leder kåres d. 14. november. Der kan stemmes på kandidaterne på Ledernes hjemmeside her.

De har nomineret de fire:

Komiteen, der har nomineret de fire kandidater til Årets Leder 2013, består ud over formanden for Lederne Svend Askær af finansminister Bjarne Corydon, headhunter Stephen Bryant-Langer, direktør for Copydan Billedkunst Torben Gammelgaard, HR-direktør i ATP Lilian Mogensen, professor på Copenhagen Business School Henrik Holt Larsen samt salg- og marketingchef hos Lederne, Uffe Daub.

Energichefer i kraftigt angreb på SEAS-NVE

Duedahl begejstret for Goldman-milliarder i DONG

Duedahl: Vi har vist lederskab

Energiselskab vil meget gerne være del af SE

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs