EnergiWatch

Vestas vinder stor ordre i Rumænien

Det bliver Vestas, der skal levere møller for over 500 mio. kroner i Rumænien.

Foto: Vestas

Den danske vindmølleproducent Vestas har vundet en stor ordre i Rumænien, hvor selskabet skal levere 36 stk. V112-3,0 MW-møller til det såkaldte Cruce North-projekt.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Vestas torsdag eftermiddag. Da ordren er offentliggjort via fondsbørsen, er der - under normal omstændigheder - tale om en ordre med en værdi på mere end 500 mio. kr.

Her er Vestas' 2013-lynkur

Kunden er S.C. Crucea Wind Farm S.R.L., og kontrakten omfatter desuden en 10-årig serviceaftale, fortæller Vestas. Leveringen af de 36 møller starter i begyndelsen af april næste år, mens idriftsættelsen ventes afsluttet i december 2014.

Torsdagens ordre bringer Vestas' samlede offentliggjorte ordreindgang i 2013 op på 3643 MW. Dertil kommer skyggetallet for de ikke offentliggjorte ordrer i tredje kvartal, som først offentliggøres i forbindelse med Vestas' regnskab for perioden den 6. november.

Vestas sælger maskinfabrikker og støberier for 1 euro

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs