Sydbank: Vestas-frasalg positivt, men pris lav

Vestas øger fokus på kerneområdet, men sælger billigt, lyder det fra Sydbank.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Det vigtigste at hæfte sig ved i forhold til Vestas' salg af sine maskinfabrikker og støberier er ikke så meget prisen, men mere at selskabet skiller sig af med aktiviteter, som falder uden for kerneområdet, og at det via en øget fleksibilitet og besparelser forbedrer selskabets indtjeningsmuligheder på den længere bane.

Vestas sælger maskinfabrikker og støberier for 1 euro

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

"Jeg ser selvfølgelig positivt på det her, selvom prisen godt kunne have været bedre. Men for mig er det vigtigere, at Vestas fortsætter med at eksekvere på den strategi, der er lagt, og skaber et slankere Vestas. Det er også det, der skal sikre, at selskabet kan tjene penge fremadrettet, siger analytikeren.

Her er Vestas' 2013-lynkur

Vil strategien

Vestas har ifølge Jacob Pedersen tidligere nedskrevet på de pågældende fabrikker, og den vej rundt er det selvfølgelig negativt, at de igen på foretage en nedskrivning. Men det er også et vidnesbyrd om, at vindmølleselskabet virkelig er opsat på følge den lagte strategi til dørs, mener Sydbanks analytiker.

"Det fortæller historien om, at man virkelig er villig til at forfølge strategien for at få et stærkere Vestas, og så må det koste lidt her til at starte med. En nedskrivning på 50 mio. euro er selvfølgelig meget, men Vestas opnår en langt mere fleksibel omkostningsstruktur ved at lave de her frasalg. Man får besparelser hen over de næste par år også på indkøb, så det her er et vidnesbyrd om, at det er den rigtige strategi for Vestas, også selvom det koster lidt fra start," siger Jacob Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ikke tegn på mere

Jacob Pedersen er ikke overbevist om, at der kommer meget mere fra Vestas i forhold til frasalg. De solgte aktiviteter har længe ligget i kortene, da de falder uden for selskabets kernekompetencer.

"Jeg tror, at Vestas når langt med det her også i forhold til nedbringelsen af medarbejderantallet. Nu får man 1000 færre ansatte, og selskabet bevæger sig dermed hastigt ned imod det mål, der er sat. Om der kommer enkelte ting, vil jeg ikke helt udelukke, men det her er de vigtige dele af frasalgene," lyder det.

Nu skal Vestas levere varen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også