Danfoss opstiller nordens største solcellepark

Virksomheden fra Als opstiller nordens største solcelle ved hovedkvarteret i Nordborg. Det kan bruges til at showcase og teste selskabets invertere, siger Danfoss-chef.
Foto: Danfoss
Foto: Danfoss

Det danske solcellemarked er gået i baglås efter en række politiske trakasserier og sågar en næse til klima- og energiminister Martin Lidegaard, men hos Danfoss mener man stadig, er der er penge i solens stråler.

Solcellenedtur tynger Danfoss-regnskab

Selskabet fra Als, der fremstiller invertere til solcelleanlæg, vil opstille nordens største anlæg ved hovedkvarteret i Nordborg.

Lige nu står der kun en gravemaskine på grunden, hvor anlægget skal opføres, men det skal stå færdig inden nytår og vil have en samlet kapacitet på 2,1 MW eller nok til at dække årsforbruget i 400 enfamiliehuse.

Danfoss-chef: For meget fokus på sol og vind

Fremvisning og test

Morten Buhl Sørensen, direktør for Danfoss Solar Inverters, fortæller, at anlægget vil give mulighed for at vise selskabets teknik i storskala, ligesom det kan bruges til test af Danfoss' invertere, der er afgørende for, at solens stråler kan sendes ud som el på nettet.

”Det er en fordel, at vi nu selv får et stort solcelleanlæg med vores nyeste invertere her i Danmark, så vi helt konkret kan vise nuværende og potentielle kunder, hvor enkelt, pålideligt og konkurrencedygtigt et sådant solcelleanlæg er," skriver han til EnergiWatch.

”Det bliver et anlæg, som vi stolt kan vise vores kunder, og samtidig et anlæg, som vi kan bruge til test af vores invertere i fremtiden."

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Triple 25 mål

Danfoss Solar Inverters samler alle aktiviteter, herunder produktudvikling, i Nordborg på Als i løbet af 2013

Parken er også et led i Danfoss' målsætning om inden 2025 at reducere sin CO2-udledning med 25 pct. og øge brugen af vedvarende energi med 25 pct.

”For at realisere vores 3x25 målsætning kører vi både projekter, der skal spare energi på vores største fabrikker og øge brugen af vedvarende energi. Det nye solcelleanlæg er os bekendt det største i Norden og et skridt i en grønnere retning,” siger Torben Christensen, leder af Real Estate i Danfoss Global Services i en meddelelse.

Danfoss opfører også et 1MW anlæg i sit nye indiske hovedkvarter, som er ved at blive bygget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter