Danfoss-chef: For meget fokus på sol og vind

Dyre investeringer i sol og vind må ikke overskygge de mange og hurtigt tilbagebetalte - men knap så sexede - investeringer i energieffektivitet, lyder det fra Danfoss-chef.

Danmarks grønne omstilling fokuserer for meget på vind og sol og for lidt på energieffektiviseringer.

Det er budskabet fra Niels B. Christiansen, adm. direktør i Danfoss, der ernærer sig primært inden for sidstnævnte i form af fjernvarmeprojekter, men som også har en "mindre" geschæft med at sælge konvertere til solcelleanlæg.

Han siger til Berlingske, at han vil være "rigtig ked af, hvis et eller andet stort og dyrt projekt omkring vindmøller skal overskygge de mange fornuftige investeringer, man kan lave i grøn omstilling i Danmark."

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Han mener, at en række fornuftige investeringer er blevet skubbet i baggrunden. Især inden for energieffektiviseringer, hvor tilbagebetalingstiden ofte er kort.

"I den her tid, hvor det mest har handlet om, hvem der kunne lave de største og fleste vindmøller hurtigst," siger Niels B. Christiansen til avisen.

Tidligere på ugen blev vindmølleparken ud for Anholt indviet, og det vækkede fornyet debat, fordi elprisen fra de 111 Siemens-møller ligger på et niveau, der er omkring tre gange højere end spotprisen på den nordiske elbørs, Nord Pool Spot.

Danfoss vil udnytte kinesisk momentum

Solcellenedtur tynger Danfoss-regnskab

Danfoss-boss: Fyringer er et bump på vejen

Avis: Danfoss vil afslutte kartel-sag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter