Danfoss forventer milliardordrer i Kina

Der kan være flere store ordrer på vej til Danfoss, hvis selskabet leverer som lovet i Kina.

Tidligere på året annoncede Danfoss, at selskabet havde vundet en stor ordre i den kinesiske millionby Anshan.

Danfoss scorer stor kinesisk fjernvarme-aftale

Nu lyder det fra selskabet, at der kan være flere ordrer på vej.

Anshan kæmper som mange andre kinesiske byer med luftforureningen men har til gengæld masser af industriel overskudvarme. Og Danfoss øjner ordrer for milliarder, fortæller Lars Tveen, direktør i Danfoss' fjernvarmedivision, til Berlingske.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Vi har arbejdet intenst på det her i fire år, og nu ser vi resultatet. Hvis jeg skal være ærlig, forventer vi et decideret milliardeventyr i Kina," siger han til avisen og fortsætter:

"Under besøget i Kina blev vi enige med guvernør Chen Zhenggao om, at hvis vi leverer som lovet, går vi igennem provinsen Liaoning by for by, indtil alle 14 millionbyer har fået den samme tur som Anshan med hensyn til energieffektivitet."

Tidligere på måneden fortalte Danfoss-topchef, Niels B. Christiansen, da også til EnergiWatch, at de politiske retningslinjer er blevet udstukket i Kina, så de dårligt er til at tage fejl af. Miljøudfordringerne skal tackles, og fjernvarmen er en del af løsningen.

"Den seneste femårsplan gjorde det igen-igen meget klart, at Kina har nogle kraftige ambitioner på klima og energiområdet, og specielt i den nordlige del af Kina udmøntes det i forskellige fjernvameanlæg og udnyttelse af spildvarme," sagde han og nævnte rekordaftalen i Anshan, som selskabet indgik i maj i år. Her skal Danfoss være med til at sikre fjernvarmetilførsel til mere end 1,8 mio. indbyggere i millionbyen Anshan.

Danfoss vil udnytte kinesisk momentum

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også