Vestas lukker fabrik i Italien

Den danske vindkæmpe lukker sin nacellefabrik i den syditalienske by Taranto. Ærgerligt, men nødvendigt, siger Vestas' COO Jean-Marc Lechêne. Fabrikken har 120 ansatte.
Vestas' driftschef Jean-Marc Lechêne siger, at han er ked af at lukke fabrikken i Italien - men at det er nødvendigt | Foto: Vestas
Vestas' driftschef Jean-Marc Lechêne siger, at han er ked af at lukke fabrikken i Italien - men at det er nødvendigt | Foto: Vestas
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Som led i Vestas' proces med at tilpasse den globale produktionskapacitet, lukker selskabet ned for nacelleproduktion på fabrikken i Taranto, som ligger i Puglien i det sydlige Italien.

Det oplyser selskabet i en meddelelse, hvor koncerndirektør med ansvar for drift, Jean-Marc Lechêne, kommenterer beslutningen.

"Vi er kede af at måtte lukke fabrikken i Taranto. Men det er nødvendigt at matche Vestas' globale produktionsorganisation med markedsforholdene for at bevare Vestas' konkurrenceevne," siger Lechêne om lukningen fabrikken, der har produceret vindmølledele for Vestas i godt 15 år.

Kapacitetsudnyttelse

Driftsdirektøren kalder det et yderligere skridt i bestræbelserne på at have en så tæt på fuldt udnyttet kapacitet som muligt.

"Det er nødvendigt for at understøtte forbedringer i Vestas' rentabilitet og mulighed for at levere konkurrencedygtige produkter til vores kunder," siger Jean-Marc Lechêne.

Se Vestas' nye supervåben

Fuldt blus på salgsarbejde af Vestas' kæmpemølle  

Produktion siden 1990'erne

Vestas oplyser, at fabrikkens 120 ansatte bliver påvirket af lukningen, men hvordan oplyses ikke udover, at selskabet nu indleder forhandlinger med fagforeninger og myndigheder om medarbejdernes fremtid.

Ifølge det italienske medie Corriere del Mezzogiorno er 147 ansatte på fabrikken blevet fyret.

Fabrikken i Taranto har produceret for Vestas siden 1998, oprindeligt gennem et samarbejde med den italienske industrikæmpe Finmecannina, som danskerne købte ud i 2001. I 2008 indviede Vestas en ny produktionslinje på fabrikken, som i sin storhedstid var specialiseret i komponenter til storsællerten V90, men også tidligere har leveret dele til V52'eren på 850 kilowatt.

Som følge af selskabets turn-around plan er V90 nedprioriteret til fordel for større møller som V110-2.0 MW, V112-3.3 MW, V117-3.3 MW og V126-3.3, hvortil der produceres komponenter i blandt andet Spanien.

Mange hundrede ansatte i Italien

Den danske mølleproducent havde ved indgangen til juli i år godt mere end 700 ansatte i Italien inden for service, salg og produktion. Selskabets nye chef for Middelhavsområdet Marco Graziano, der blev udnævnt for nylig, er i øvrigt italiener.

Selskabet har i dag omkring 17.000 ansatte. Målet er at reducere til højest 16.000 ved udgangen af i år. Vestas har tidligere haft mere end 22.000 ansatte.

Vestas henter Alstom-chef til toppost

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også