Alstom løber med flot canadisk ordre

Den franske Vestas-konkurrent Alstom har vundet en ordre på 210 megawatt i Alberta, Canada.
Alstom-møller opstillet i UK, foto: Alstom | Foto: Alstom
Alstom-møller opstillet i UK, foto: Alstom | Foto: Alstom
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Det franske industrikonglomerat Alstom har netop hentet en stor ordre på det nordamerikanske marked.

Selskabet skal levere 70 møller med en kapacitet på i alt 210 megawatt (MW) til Wild Rose 1-projektet i Canada, som projektudvikleren NaturEner Energy Canada står for.

Udvikleren oplyser i en meddelelse, at de lokale myndigheder har givet grønt lys til projektet, der forudsætter brug af Alstoms ECO 110 3 MW møller. Det glæder ikke overraskende Andy Geissbuehler, Alstoms chef i Nordamerika.

"Wild Rose 1 er ikke bare et udtryk for Alstoms entré på det canadiske marked for vindenergi, det demonstrerer også grundlæggelsen af et parterskab og et samarbejde i hjertet af vores kundeforhold," siger Andy Geissbuehler i en meddelelse.

Flere møller på vej

NaturEner Energy Canada arbejder også på at sikre finansiering til en anden fase af Wild Rose-projektet, der kan løfte den samlede kapacitet til omkring 400 MW. Også hér har selskaberne indgået aftale om levering af Alstom-møller.

Udvikleren forventer at opførelsen af Wild Rose 1 går i gang i første kvartal af 2014, mens anden del af projektet forventes at gå i starten af 2015. Hvis projekterne opføres som planlagt, bliver de ifølge Alstom Canadas største vindpark.

Dagens ordre har en anslået værdi på knap 1.5 mia. kr. Møllerne skal opføres i nærheden af byen Medicine Hat i Cypress County, der ligger forholdsvis tæt på den amerikanske grænse i den sydøstlige del af staten Alberta, der ligger midt i det enorme land og er mere end ti gange Danmarks størrelse.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Analytiker: Vestas har mange amerikanske jern i ilden

"Vestas kommer ikke til at overhale Siemens"

Amerikansk gigantordre til Vestas 

Alstom satser stort

Den franske energikæmpe gør sit for at udvide sin indflydelse på de globale markeder. I det bugnende Brasilien har selskabet opfyldt skrappe lokale krav, der giver kunder adgang til billig finansiering. Det grønne lys anses som en afgørende forudsætning for tilstedeværelse på markedet.

Vindanalytiker Feng Zhao fra Navigant forventer, at Vestas får tilladelsen i løbet af første kvartal af 2013. Udover Alstom har argentinske Impsa, spanske Gamesa og tyske Enercon stillet de brasilianske myndigheder tilfredse.

Endnu en mølleproducent får grønt lys i Brasilien 

Offshore-våben

Endelig har Alstom udviklet en 6MW offshore-mølle, der formentlig vil gøre sig gældende i hjemlandet, hvor der er lagt op til en pæn udbygning til havs. Indtil videre har Alstom hentet en gigantordre på 240 6MW-møller, som skal opføres i Frankrig.

Møllen er på nuværende tidspunkt en af de kraftigste offshore-møller på markedet, hvor tyske-indiske Repower står meget stærkt på markedet for offshore-møller over 5 MW.

Selskaberne Siemens (6MW) og Vestas (V164 8MW) er også godt i gang med udviklingen af deres offshore-våben, ligesom også japanske Mitsubishi er i gang med udviklingen af en 7MW offshore mølle med navnet Sea Angel og tyske Enercon også forsøger at gøre deres enorme onshore-mølle på 7.5 MW klar til brug i havet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Vestas kommer ikke til at overhale Siemens"

Amerikansk gigantordre til Vestas

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også