EnergiWatch

Ingen kursfest hos Mitsubishi

Mens det danske aktiemarked jubler og sender Vestas-aktien op med 10 procent, er japanerne langt mere skeptiske.

Foto: Vestas

Det udløser tilsyneladende ikke den store begejstring hos de japanske investorer, at Mitsubishi Heavy Industries i dag er indgået i et joint venture med danske Vestas om offshore-møller.

Mens Vestas-aktien er steget med over 10 procent på nyheden, er det gået helt anderledes stille for sig på børsen i Tokyo, hvor Mitsubishi er noteret. Mitsubishi Heavy Industries aktien faldt i i dagens handel på Tokyo-børsen med 0,7 procent - nyheden om Vestas-samarbejdet medførte altså langt fra jubel hos investorerne. Det japanske aktiemarkeder lukkede et par timer efter nyheden om joint venturet blev sendt ud.

Det betyder Mitsubishi-aftalen for Vestas' finanser

Kun mindre betydning

For Mitsubishi Heavy udgør vinddivisionen da også kun en lille del af den samlede forretning, og aftalen med Vestas er af samme grund langt fra lige så altafgørende for Mitsubishi, som den er for Vestas.

Aftale udløser kursfest for Vestas

Af de to nye samarbejdspartnere er Vestas klart den mest erfarne på vindmølleområdet, mens Mitsubishi samlet set er mange gange større end Vestas. Mitsubishi Heavy er en af verdens førende producenter af maskiner inden for energisystemer, atomkraft, og kommerciel luftfart og rumflyvning. Selskabet har omkring 68.000 medarbejdere og en koncernomsætning i regnskabsåret 2012 på omkring 158 mia.

Mitsubishi kan bestemme i 2016

Siden selskabet leverede Japans første vindmølle til kommerciel brug i 1982, har Mitsibishi på verdensplan leveret mere end 4.200 møller med en samlet produktion på næsten 4.400 MW.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs