EnergiWatch

Aftale udløser kursfest for Vestas

For anden dag i træk oplever Vestas massiv fremgang på børsen. Investorerne jubler over ny aftale med Mitsubishi og sender aktien over 10 procent op.

Det er en god uge at være Vestas-aktionær i. I går steg aktien med næsten otte procent på baggrund af en stor amerikansk ordre. Og her til morgen fortsætter kursfesten, efter Vestas tidligere i dag kunne offentliggøre, at selskabet nu langt om længe har indgået et joint venture med japanske Mitsubishi.

Aktien åbner således 10,7 procent oppe i den tidlige handel.

Vestas indgår offshore-aftale med Mitsubishi,

Får hjemme i Aarhus

Aftalen vil forene Vestas’ og Mitsubishis nuværende kompetencer inden for offshore vindmøller, skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse. Vestas vil overføre udviklingen af V164-8.0 MW-møllen, V112 offshore ordrebeholdningen, de nuværende offshore servicekontrakter og omkring 300 medarbejdere til joint venturet.

Mitsubishi kan bestemme i 2016

Joint Venturet får hjemme i Aarhus. Design, videreudvikling, indkøb, produktion, marketing, salg og service af offshoremøllerne kommer alt sammen til at ligge i det nye joint venture, der får Vestas' hidtidige Kina-chef, Jens Tommerup, som direktør, mens Mitsibushi Heavys topchef Masafumi Wani og øverste Vestas-direktør Anders Runevad tager sig af formand- og næstformandsposterne.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs