Aftale udløser kursfest for Vestas

For anden dag i træk oplever Vestas massiv fremgang på børsen. Investorerne jubler over ny aftale med Mitsubishi og sender aktien over 10 procent op.

Det er en god uge at være Vestas-aktionær i. I går steg aktien med næsten otte procent på baggrund af en stor amerikansk ordre. Og her til morgen fortsætter kursfesten, efter Vestas tidligere i dag kunne offentliggøre, at selskabet nu langt om længe har indgået et joint venture med japanske Mitsubishi.

Aktien åbner således 10,7 procent oppe i den tidlige handel.

Vestas indgår offshore-aftale med Mitsubishi,

Får hjemme i Aarhus

Aftalen vil forene Vestas’ og Mitsubishis nuværende kompetencer inden for offshore vindmøller, skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse. Vestas vil overføre udviklingen af V164-8.0 MW-møllen, V112 offshore ordrebeholdningen, de nuværende offshore servicekontrakter og omkring 300 medarbejdere til joint venturet.

Mitsubishi kan bestemme i 2016

Joint Venturet får hjemme i Aarhus. Design, videreudvikling, indkøb, produktion, marketing, salg og service af offshoremøllerne kommer alt sammen til at ligge i det nye joint venture, der får Vestas' hidtidige Kina-chef, Jens Tommerup, som direktør, mens Mitsibushi Heavys topchef Masafumi Wani og øverste Vestas-direktør Anders Runevad tager sig af formand- og næstformandsposterne.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs