EnergiWatch

Endnu en mølleproducent får grønt lys i Brasilien

Med godkendelse til spanske Acciona opfylder fem vindmølleproducenter nu de vigtige brasilianske local content krav. Grønt lys er på vej til Vestas, siger analytiker.

Foto: COLOURBOX

Den spanske vindmølleprodcent Acciona Windpower lever nu op til de krav, som den brasilianske udviklingsbank BNDES har fastlagt i forhold til lokalt produktionsindhold.

Dermed er der åbnet op for, at selskabets kunder kan opnå attraktiv finansiering gennem udviklingsbanken.

Acciona idriftsatte i marts en fabrik i Brasilien til produktion af vindmøllenav, og selskabet køber desuden vinger, tårne og visse andre komponenter til møllerne hos lokale leverandører i Brasilien. I andet halvår 2014 har selskabet i øvrigt planlagt åbning af en samlefabrik til 3 megawatt naceller.

"At Acciona lever op til kravene om lokalt produktionsindhold fastsat af BNDES konsoliderer selskabets position på det brasilianske vindmøllemarked," skriver Acciona Windpower i en meddelelse.

Vestas-godkendelse på vej

I forvejen lever argentinske Impsa, spanske Gamesa, franske Alstom og tyske Enercon op til kravene, der er fastsat af den brasilianske udviklingsbank BNDES.

Vindmarked-analytiker hos Navigant, Feng Zhao, har tidligere udtalt, at en godkendelse til Vestas er på trapperne.

"Jeg regner med, at Vestas senest i første kvartal 2014 godkendes af BNDES," lyder det fra Feng Zhao.

Den billige finansiering betragtes af analytikere som afgørende for profitabel tilstedeværelse på det brasilianske vindmarked, der er i stor vækst.

LM Wind Power: Eminent grundlag for at sælge møller i Brasilien 

Brasiliansk Vestas-gennembrud på trapperne

Brasilien giver grønt lys til 9 GW vind 

Billig vindenergi frister Brasilien 

Siemens får første ordre i Peru 

Vestas-rival får brasiliansk fordel 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs