EnergiWatch

Vestas-rival får brasiliansk fordel

Den tyske vindmølleproducent Enercon har som blot det fjerde selskab fået afgørende indgang til det brasilianske marked. Vestas kæmper stadig med at leve op til lokale krav.

Foto: COLOURBOX

Så slap endnu et vindselskab gennem de brasilianske myndigheders nåleøje.

Wobben, det brasilianske datterselskab til den tyske vindmølleproducent Enercon, er således blevet det  blot fjerde vindselskab, der blevet godkendt af den brasilianske udviklingsbank BNDES i forhold til opfyldelse af de såkaldte local-content krav.

Det skriver Recharge.

Kravene betyder, at virksomhederne skal leve op til en række forpligtigelser i forhold til lokal produktioner af turbiner, for at banken vil yde lån på favorable vilkår til vindpark-udviklere. Kravene er nogle af de skrappeste i verden, og finanseringsmulighederne via udviklingsbanken er afgørende for at kunne sætte store vindprojekter i gang.

Protektionisme låser brasiliansk oliegigant 

Foreløbig har det kun været argentinske Impsa, Spaniens Gamesa og Frankrigs Alstom, der er blevet godkendt af BNDES, indtil godkendelsen af Enercons datterselskab. Ifølge nyhedssitet er amerikanske GE også tæt på at få en godkendelse til det lukrative og energihungrende brasilianske marked, og danske Vestas skulle ifølge udviklere også være ansøgningsprocessen hos udviklingsbanken.

Wobbens godkendelse vedrører firmaets turbiner  E-82 på 2MW og  E-82 på 2.3MW, og ifølge Wobbens salgsdirektør skulle firmaets  E-92 også være på vej mod godkendelse. Wobben var det første selskab med oversøiske rødder til at få en fod ind på det brasilianske marked i 1996, og selskabet har siden solgt for mere end 1,1 GW turbiner.

Vestas vinder italiensk kontrakt 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs