EnergiWatch

Vestas-storkunde vælger konkurrent til prærieprojekt

Den amerikanske Vestas-konkurrent GE løber med kæmpe vindkontrakt i Texas. Vestas venter stadig på markedet i USA.

Energiselskabet EDF Renewable Energy, der er blandt Vestas' flittigste kunder, placerede torsdag en vindmølleordre på "op til" 200 megawatt (MW) hos Vestas' rival General Electric (GE).

GE-møllerne, på 1,85 MW hver, skal bruges til første fase af Hereford-projektet i den amerikanske stat Texas. Fasen ventes at blive på netop 200 MW, men Hereford kan senere blive udbygget til i alt 500 MW af EDF.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

EDF har tidligere ofte haft Vestas som leverandør til sine mølleprojekter, og lagde i år blandt andet ordrer på 299 MW til Canada og 105 MW til Sydafrika.

Vestas har dog ikke offentliggjort en ny ordre til USA siden februar 2012, hvor ordrerne begyndte at tørre ind på det amerikanske marked på grund af udløbet af den vigtige PTC-støtteordning.

Medie: Britisk støtte skruer dansk vindregning op 

Ordningen er dog siden blevet forlænget, og i de seneste måneder er ordrerne begyndt at rulle igen, dog ikke til Vestas. Én amerikansk fjer har det danske selskab dog fået i hatten på markedet: EDPR har bestilt møller for i alt 400 MW, som dog ikke tæller som en ny ordre i Vestas-bøgerne, da de indgår i en tidligere rammeaftale.

Vestas stillede ved sit halvårsregnskab i august markedet i udsigt, at der var USA-ordrer på vej.

"Med Vestas' stærke fodfæste og en stigende markedsvækst i USA forventer Vestas en betydelig ordreindgang fra det amerikanske marked i andet halvår 2013," lød det 21. august fra Vestas.

/ritzau/FINANS

Vestas henter nye ordrer

Brasiliansk Vestas-gennembrud på trapperne 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs