Nordex med ny pakistansk ordre

Den danske salgschef i tyske Nordex, Lars Bondo Krogsgaard, kan glæde sig over andel del af en storordre fra Pakistan på 250 MW er på plads.
Vingeproduktion hos Nordex i Tyskland. | Foto: Nordex
Vingeproduktion hos Nordex i Tyskland. | Foto: Nordex

Den tyske Vestas-konkurrent Nordex har fået bekræftet andel del af en ordre på i alt 250 megawatt, som selskabet indgik med det pakistanske industrikonglomerat Fauji Foundation og fonden Cap Asia i 2011.

Dagens ordre består af 20 N100-møller på 2.5 hver megawatt, og er dermed i alt 50 megawatt, som skal leveres til projektet FWEL I.

Nordex-projekter skrider frem i Pakistan

Nordex opjusterer efter stærkt halvår 

Tysk møllemarked voksede i første halvår

Gigantkontrakt til fransk Vestas-konkurrent 

Møllerne skal installeres i Sindh-provinsen, der ligger i det sydøstlige hjørne af det uroprægede asiatiske land. Det er også i det område selskabet skal opføre to af de andre projekter, FFCEL og FWEL II.

"Den erfaring vi har fået med så komplekse projekter og de tekniske tilretninger vi har lavet af vores turbiner til at operere under så klimatiske forhold er afgørende for vores ledende markedsposition i Pakistan," siger danske Lars Bondo Krogsgaard, der er koncerndirektør i Nordex med ansvar for salg.

Nordex-projekter skrider frem i Pakistan 

Udfordringer med finansiering

Bekræftelsen på anden del af 250 megawatt-ordren kommer med forsinkelse. I slutningen af juli meddelte det pakistanske nyhedsbureau APP, at finansieringen var klar.

Trods den pakistanske udmelding oplyste Nordex dengang over for Ritzau, at de ikke selv var helt klar til at erklære ordren fast og ubetinget, da ikke alle forudbetalinger var. Det første af de fem projekter blev færdigfinansieret i maj i år.

Vestas er også til stede i det folkerige land. Ifølge Ritzau opførte selskabet sidste år et projekt på 50,4 MW ved byen Hyderabad, der også ligger i den sydøstlige del af landet.

Den spanske Vestas-salgschef Juan Araluce har siden meddelt, at netop et marked som det pakistanske er i fokus.

Nordex opjusterer efter stærkt halvår

Dansker skal lede udfordret REpower 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også