Nordex opjusterer efter stærkt halvår

Den tyske vindmølleproducent oplevede en salgsfremgang på 57 pct. i første halvår.
Foto: Nordex
Foto: Nordex
/ritzau/FINANS

Efter et stærkt første halvår opjusterer den tyske vindmølleproducent Nordex forventningerne til hele 2013.

Nordex oplevede en salgsfremgang på 57 pct. til 661 mio. euro i første halvår og landede et driftsoverskud, EBIT, på 15 mio. euro mod et tab på 13,1 mio. euro i samme periode af 2012.

Også efter finansposter og skat var der overskud hos Nordex, om end et spinkelt et. Helt præcis 1,3 mio. euro havde selskabet på bundlinjen, en forbedring på næsten 25 mio. euro år til år.

Tyskerne løfter samtidig udsigterne for hele 2013 og venter nu en omsætning på 1,3 til 1,4 mia. euro fra tidligere 1,2 til 1,3 mia. euro. Driftsmarginen på EBIT-niveau ventes nu på 2,5 til 3,5 pct. mod tidligere 2 til 3 pct.

"Ledelsen er meget tilfreds med Nordex' præstation i øjeblikket. Den stærke efterspørgsel efter vores møller og vores øgede produktivitet viser, at vi er på vej i den rette retning med vores strategi. Vi har nu endnu mere tiltro til den nærmeste fremtid, udtaler Nordex-chef Jürgen Zeschky i regnskabet."

Europa fylder mere og mere for Nordex, afslører opdateringen desuden. Omsætningen fra regionen udgjorde 93 pct. af det samlede salg i perioden, en stigning fra 80 pct. i første halvår af 2012. I løbet af halvår besluttede Nordex desuden at stoppe produktionen i både Kina og USA.

Nordex' ordrebrog af faste og ubetingede ordrer var på 1,3 mia. euro ved udgangen af juni, skriver selskabet i sit halvårsregnskab, mens der var yderligere betingede ordrer for mere end 1 mia. euro.

Nordex-projekter skrider frem i Pakistan

Vestas-konkurrent henter amerikansk ordre 

Vestas-konkurrent henter ny ordre i Sverige 

Nordex lukker vindmøllefabrik i Arkansas

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også