Vestas holder tæt om status på 1500 MW-aftale

Vestas skal levere 400 megawatt til EDPR som led i en rammeaftale, men producenten vil ikke fortælle, hvor meget der er tilbage af rammeaftalen.
/ritzau/FINANS

Vestas ønsker ikke at oplyse om, hvor mange megawatt storkunden EDP Renováveis (EDPR) har udnyttet af den faste ordre på 1500 megawatt, som de to selskaber annoncerede tilbage i 2010.

"Det er den af de sager, hvor der jo er en kunde at tage hensyn til, så jeg kan ikke kommentere yderligere på det," siger pressetalsmand Jens Velling fra Vestas til Ritzau Finans.

Som annonceret af Vestas torsdag, så skal vindmølleselskabet levere 400 megawatt til EDPR, som tæller med i den aftale, som allerede dengang blev annonceret som en fast ordre - uden at specifikke detaljer på projekter mv. var kendt. Heller ikke nu vil Vestas fortælle mere om projekterne, end at der skal leveres 200 V110-møller i 2014 og 2015.

 Storkunde vil have Vestas' nye mølle

Oprindeligt var aftalen, at levering af de 1500 megawatt skulle finde sted i 2011 og 2012, men i november 2012 blev den deadline flyttet, så aftalen gælder levering helt frem til udgangen af 2015.

De 1500 megawatt blev i 2010 langt ind i Vestas' ordrebog som en fast ordre, og torsdagens melding om de 400 megawatt under aftalen ændrer derfor ikke på vindmølleproducentens samlede ordrebog.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra EDPR til, hvor mange megawatt, selskabet har bestilt af de 1500 megawatt.

"Ditlevs navn var en fordel"

Svenskerne kender heller ikke Runevad

Vestas tror på USA i andet halvår

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs