EnergiWatch

Vestas-aktien bobler efter direktørfyring

Efter Ditlev Engels stop og et nyligt kvartalsregnskab stiger Vestas-aktien.

Investorerne belønner Vestas efter onsdag morgens regnskab, der bød på lidt lavere indtjening end ventet, men flotte pengestrømme. Samtidig siger vindmølleselskabet farvel til sin chef siden 2005, Ditlev Engel, og erstatter ham med svenske Anders Runevad.

Ditlev Engel stopper i Vestas 

Efter syv minutters handel ligger Vestas-aktien 6,5 pct. højere i kurs 110.

Vestas' omsætning dykker kraftigt 

Vestas-aktien er dog kendt som en volatil en af slagsen, og så sent som mandag faldt aktien 11 pct. på en dag. Siden nytår er den mere end tredoblet i takt med, at aktionærerne har fået mere tillid til Vestas og dets markeder.

Vestas omsatte for 1185 mio. euro i andet kvartal mod 1611 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år og analytikerforventningen 1369 mio. euro ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Driftsresultatet (EBIT) landede på minus 9 mio. euro mod et ventet plus på 2 mio. euro på den post.

Pengestrømmene var dog positive med 197 mio. euro, hvor analytikerne kun havde håbet på 22 mio. euro. Det førte til en opjustering af årets forventninger til den post, hvor der nu ses "mere end 200 mio. euro" mod en tidligere forventning om "over 0".

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs