Vestas-aktien bobler efter direktørfyring

Efter Ditlev Engels stop og et nyligt kvartalsregnskab stiger Vestas-aktien.
RITZAU FINANS

Investorerne belønner Vestas efter onsdag morgens regnskab, der bød på lidt lavere indtjening end ventet, men flotte pengestrømme. Samtidig siger vindmølleselskabet farvel til sin chef siden 2005, Ditlev Engel, og erstatter ham med svenske Anders Runevad.

Ditlev Engel stopper i Vestas 

Efter syv minutters handel ligger Vestas-aktien 6,5 pct. højere i kurs 110.

Vestas' omsætning dykker kraftigt 

Vestas-aktien er dog kendt som en volatil en af slagsen, og så sent som mandag faldt aktien 11 pct. på en dag. Siden nytår er den mere end tredoblet i takt med, at aktionærerne har fået mere tillid til Vestas og dets markeder.

Vestas omsatte for 1185 mio. euro i andet kvartal mod 1611 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år og analytikerforventningen 1369 mio. euro ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Driftsresultatet (EBIT) landede på minus 9 mio. euro mod et ventet plus på 2 mio. euro på den post.

Pengestrømmene var dog positive med 197 mio. euro, hvor analytikerne kun havde håbet på 22 mio. euro. Det førte til en opjustering af årets forventninger til den post, hvor der nu ses "mere end 200 mio. euro" mod en tidligere forventning om "over 0".

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Photo: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter