Ny retssag på vej mod Vestas

Vestas er på vej til at blive stævnet for 300 mio. kr. for at have misinformeret investorer tilbage i 2009. Vestas afviser fortsat beskyldninger.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Vestas har i dag meddelt, at den danske vindproducent er blevet varslet om en snarlig retssag fra et dansk advokatfirma på vegne af belgiske Deminor International SCR.

Deminor repræsenterer en gruppe på mere end 80 private og institutionelle investorer - herunder Commerzbank International Portfolio Management - som mener, at Vestas i kvartalsrapporten 27. oktober 2009 misinformerede investorerne om forventningerne til 2010 og vedblev med at misinformere indtil 26. oktober 2010.

Det mulige søgsmål er baseret på samme argumenter, som blev rejst ved et lignende massesøgsmål i USA i 2011. Erstatningskravet kan beløbe sig til omkring 300 mio. kr. og er rettet mod Vestas og en række tidligere og nuværende medlemmer af selskabets ledelse.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Hvis ikke Vestas anerkender erstatningskravet inden for 10 dage, ventes Deminor at rejse en retssag i Danmark, lyder det i meddelelsen.

Vestas oplyser dog, at selskabet  ikke mener, at der er belæg for søgsmålet og vil derfor ikke anerkende kravet.

De utilfredse aktionærer stillede tidligere på året i forbindelse med Vestas' generalforsamling et forslag om en uvildig undersøgelse af Vestas' ageren i sagen, men 89 pct. af de fremmødte aktionærer stemte nej.

Deminors krav er rettet mod følgende tidligere og nuværende medlemmer af Vestas' bestyrelse og direktion:

Bent Erik Carlsen, Jørgen Huno Rasmussen, Jørn Ankær Thomsen, Torsten Erik Rasmussen, Håkan Eriksson, Kurt Anker Nielsen, Freddy Frandsen, Ola Rollén, Ditlev Engel og Henrik Nørremark.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Deminor eller Vestas.

SAGEN KORT - Vestas vs. Deminor

Deminor mener, at Vestas i kvartalsrapporten 27. oktober 2009 misinformerede investorerne om forventningerne til 2010 og vedblev med at misinformere indtil 26. oktober 2010.

I 2010 måtte Vestas erkende, at selskabet ikke havde efterlevet nye regler for regnskabspraksis, og med et års forsinkelse indarbejdede Vestas de nye regler i sine forventninger.

Ændringen i regnskabspraksis medførte en nedsættelse af den forventede omsætning i 2010 på 2,2 mia. euro og en reduktion af egenkapitalen på 739 mio. euro.

Da Vestas udsendte meddelelsen om den ændrede regnskabspraksis, faldt den i forvejen pressede Vestas-aktie med 10 procent.

Aktierne havde dermed mistet halvdelen af deres værdi i den periode, hvor Deminor mener, at Vestas fejlinformerede investorerne.

Siden da har en række andre kvalitetsproblemer, svigtende salgsprognoser og personsager ført til en lang række nedjusteringer fra Vestas, hvilket Deminor mener har medført, at investorerne har handlet Vestas-aktien under forkerte forudsætninger.

Deminor bygger deres påstand på, at EU allerede 22. juli 2009 havde besluttet, at regnskaber fra 1. januar 2010 skulle leve op til de såkaldte IFRIC 15-krav.

Deminor har tidligere med stort held kørt gruppesagsmål for vrede investorer. I 2010 indgik Deminor forlig med Citibank, der gav investorerne 750 millioner kroner i kompensation for tab i forbindelse med Lehman Brothers’ kollaps.

(Kilde: DR, Berlingske, Dansk Aktionærforening)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter