EnergiWatch

Ditlev Engels troværdighed stadig i bund

Investorer giver Ditlev Engel karakteren 2,71 på 12-skalaen. Det er bedre end sidste år, men stadig tæt på bunden, og Vestas-chefen døjer stadig med troværdigheden.

Vestas er i bedring, og det smitter af på omverdenens syn på Ditlev Engels evner.

En ny undersøgelse viser, at vindmølle-CEO'en klarer sig bedre i dag, end han gjorde for et år siden, men at han stadig befinder sig i den tunge ende af karakterskalaen.

Og så kæmper den tidligere Hempel-mand stadig med troværdigheden.

Det er Dansk Aktie Analyse, der for Jyllands-Posten har gennemført en analyse af ledelseskvaliteten i ca. 50 af de største børsnoterede selskaber, og her må topchef Engel acceptere, at han trods selskabets kursridt og en stigning i aktiekursen på ca. 300 pct. siden nytår får karakteren 2,71 på 12-skalaen.

Karakteren 2 er den tilstrækkelige og 4 den jævne præstation, så på trods af et spring på syv pladser opad siden sidste års analyse, er Ditlev Engel stadig langt fra at være den ledelses-darling, han var, inden finanskrisen ramte.

Således er der kun 10 andre selskaber og ledelser, der rangerer laverer end Ditlev Engels Vestas.

Vestas-top misser kursfest 

Troværdighed trækker ned

Et par af forklaringerne kan findes i en række spørgsmål, som de 13 porteføljemanagere hos de største investeringsforening og institutionelle investorer - der har givet toplederne karakterer - har svaret på.

71 pct. af porteføljemanagererne - der alle aktivt investerer i danske aktier - mener, at ledelsens troværdighed i Vestas trækker den samlede karakter af selskabet ned.

Det er således kun tre selskaber; NeuroSearch, Danske Bank og G4S, der klarerer sig ringere end Vestas målt på topledelsens troværdighed.

Derudover mener lidt mere end halvdelen, 57 pct., at Ditlev Engel og ledelsens evner til at skabe vækst trækker den samlede karakter ned, mens 43 mener, at ledelsens evner til at skabe omstilling og præstere omkostningseffektiv drift trækker karakteren ned.

Dertil kommer, at 43 pct. er af den opfattelse, at Engels evner trækker karakteren ned.

Foruden Ditlev Engel er der kun to topchefer fra energi- og cleantechbranchen på listen, som Dansk Aktie Analyse har udarbejdet; Eelco van Heel fra Rockwool International får karakteren 6,57, og Peder Holk Nielsen fra Novozymes får karakteren 7,43.

Investeringsfolkenes darling er igen-igen Lars Rebien Sørensen fra Novo Nordisk, der får karakteren 10,14.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs