Lav risiko på Vestas-obligation

Risikoen for at tabe penge på Vestas-obligationen er den laveste i 21 måneder.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Risikoen for, at Vestas kommer til at misligholde sit obligationslån, er på det laveste niveau i 21 måneder, skriver Bloomberg News, der beregner en såkaldt "default risk rating" baseret på regnskabsresultater og markedsinformation.

Riskoen opgøres aktuelt til 0,0022 pct., marginalt over punktet på 0,00206 fra 25. juli, da den nåede det laveste niveau siden oktober 2011. Den 21. november 2012 var den rekordhøj med 2,54423 pct.

Saudi-prins kæmper for Ditlev Engels drøm

"Da vi købte (obligationen, red.), var der en "default" (misligholdelsesrisiko, red.) indregnet i prisen. Vi troede ikke på misligholdelse. Det var vores opfattelse, at selskabet ikke var uden muligheder for at redde sig selv, siger Klaus Blaabjerg, porteføljemanager hos Sparinvest til Bloomberg News.

Den lavere risiko afspejler sig også på obligationsrenten, som ligger nær det laveste niveau i to et halv år. Obligationen, som har en pålydende rente på 4,625 pct. og forfalder i 2015, har givet investorerne et afkast på 31 pct. i år inklusive reinvesteret rente. Den effektive rente på obligationen faldt i sidste måned til 6,04 pct. ifølge Bloombergs oplysninger.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter