EnergiWatch

Lav risiko på Vestas-obligation

Risikoen for at tabe penge på Vestas-obligationen er den laveste i 21 måneder.

Foto: Vestas

Risikoen for, at Vestas kommer til at misligholde sit obligationslån, er på det laveste niveau i 21 måneder, skriver Bloomberg News, der beregner en såkaldt "default risk rating" baseret på regnskabsresultater og markedsinformation.

Riskoen opgøres aktuelt til 0,0022 pct., marginalt over punktet på 0,00206 fra 25. juli, da den nåede det laveste niveau siden oktober 2011. Den 21. november 2012 var den rekordhøj med 2,54423 pct.

Saudi-prins kæmper for Ditlev Engels drøm

"Da vi købte (obligationen, red.), var der en "default" (misligholdelsesrisiko, red.) indregnet i prisen. Vi troede ikke på misligholdelse. Det var vores opfattelse, at selskabet ikke var uden muligheder for at redde sig selv, siger Klaus Blaabjerg, porteføljemanager hos Sparinvest til Bloomberg News.

Den lavere risiko afspejler sig også på obligationsrenten, som ligger nær det laveste niveau i to et halv år. Obligationen, som har en pålydende rente på 4,625 pct. og forfalder i 2015, har givet investorerne et afkast på 31 pct. i år inklusive reinvesteret rente. Den effektive rente på obligationen faldt i sidste måned til 6,04 pct. ifølge Bloombergs oplysninger.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs