Vestas gør klar til test af ny mølle

Mølleproducenten gør klar til at teste den sidste variant af 3 MW-platformen i Østerild.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

I de kommende uger går Vestas i gang med at teste den sidste variant af i alt tre typer 3,3MW-vindmøller, som selskabet annoncerede tilbage i april.

Selskabet er allerede i gang med at teste en prototype af V112 3,3 MW-møllen, og V117'eren i samme kategori er i sidste fase af idriftsættelsen i Lem Kær-vindparken. Ifølge det amerikanske vindmagasin Windpower Monthly tager Vestas nu det sidste skridt, når selskabet i løbet af kort tid går i gang med at teste den sidste variant - V126 3,3 MW-møllen - på testcentret i Østerild.

Alle de tre vindmøller er udviklet på baggrund af teknologien fra den oprindelige V112 3,0 MW-mølle, som har været en af Vestas' bedst sælgende møller med ordrer for mere end 3 GW siden lanceringen i 2010.

Både V117 og V126 er designet til vindhastigheder i kategorierne "low wind class III" og "medium wind class II".

Vestas har allerede solgt de første V126-turbiner til et projekt i Finland. Der er tale om udvikleren TuuliWatti Oy, som har bestilt tre turbiner, som forventes at blive leveret i fjerde kvartal 2013.

"Ved steder med lav betyder valget af V126 3,3MW-møllen i stedet for V112 3,0MW-møllen et boost i den årlige energiproduktion med op til 19,5 pct.," udtalte CTO i Vestas, Anders Vedel, ved lanceringen af møllen i april.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også