Vingereparationer belaster Siemens Wind Power

Vindmølleforretningen i Siemens oplever flere ordrer, men resultatet for kvartalet følger ikke med på grund af reparationsudgifter.
Foto: Jesper Voldgaard
Foto: Jesper Voldgaard
RITZAU FINANS

Siemens' regnskab for tredje kvartal viser en stigende ordreindgang i vindmølleforretningen - Siemens Wind Power - der resultatmæssigt dog er belastet af store udgifter til udbedring af fejl på vindmøllevinger.

Siemens Wind Power havde i tredje regnskabskvartal, der sluttede ved udgangen juni, en ordreindgang på 631 mio. euro, svarende til 4,7 mia. kr. Det var en fremgang fra 518 mio. euro i samme periode sidste år.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vindforretningen genererede en omsætning i kvartalet på 1373 mio. euro, mod 1402 mio. euro i tredje kvartal sidste år, mens indtjeningen i Wind Power faldt til 21 mio. euro fra 66 mio. euro.

Tredje kvartal indeholder en hensættelse på 91 mio. euro relateret til inspektion og udbedring af fejlbehæftede onshore-vindmøllevinger. Samme periode sidste år havde til sammenligning en hensættelse på 32 mio. euro relateret til vindmøllekomponenter fra en ekstern leverandør og en hensættelse på 20 mio. euro relateret til kapacitetsjusteringer.

Siemens: Overskud bedre end ventet

Så har Siemens fundet sin nye chef 

Exit-truet Siemens-boss går ikke frivilligt

Siemens lander 228 MW-ordre

Analytiker: Vestas-mølle urealistisk til gigantprojekt

Nyt Siemens-våben fejler i test 

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også