EnergiWatch

Så har Siemens fundet sin nye chef

Den tyske industrigigant har nu skilt sig af med Peter Löscher. Ny mand på pinden bliver den hidtidige finansdirektør.

Ny CEO i Siemens er Josef Kaeser

CEO Peter Löscher er fortid i chefstolen hos Siemens.

Det bekræfter den store tyske industrivirksomhed i en pressemeddelelse.

Ny øverste chef bliver i stedet Josef Kaeser, der hidtil har fungeret som finansdirektør for selskabet.

Den forventede udskiftning på CEO-posten hos Siemens kommer efter et skuffende 2.-kvartalsregnskab og en række uheldige fejldispositioner på energiområdet.

Her er Siemensbossens sol- og kabelmareridt

Alligevel lyder der rosende ord til den afgående chef fra bestyrelsesformanden i Siemens - ikke mindst i forhold til den tidligere chefs arbejde efter finanskrisen.

"Peter Löscher har genoprettet Simenes' høje image og hjulpet med at nå en række imponerende succeser. Under hans lederskab har Siemens oplevet to af sine mest succesrige år i selskabets historie, " udtaler Gerhard Cromme om den tidligere chef, som dog fortsat vil være at finde i ledelsen indtil d. 30 september, og som desuden vil fortsætte i bestyrelsen i en fond under Siemenskonglomoratet.

Svært farvel

Selv om afskeden lyder venlig, har Peter Löschers farvel til Siemens dog været mere dramatisk end som så og med flere forlydener om, at han har kæmpet hårdt for at beholde sin topchef.

"Jeg er i modvind lige nu, men jeg har aldrig været typen, der giver op eller reber sejl med det samme. Min kontrakt med Siemens løber indtil 2017, og Siemens har brug for sin kaptajn nu mere end nogen siden før," lød det for nylig fra Peter Löscher til Süddeutschen Zeitung, som fortalte, at den afgående chef ville forsøge at stille spørgsmålstegn ved formandens ønske om at fyre ham og dermed forsøge at omgå det nødvendige flertal på to tredjedele i bestyrelsen, der skal til, før en fyring kan godkendes.

Det lykkedes altså ikke.

Exit-truet Siemens-boss går ikke frivilligt

Ny vision på vej

Den nye topboss, Josef Kaeser, udtaler i samme pressemeddelelse, at han ikke ser Siemens som værende i krise.

"Men vi har været for optaget med os selv på det seneste og har mistet noget af vores profit-momentum i forhold til vores konkurrenter," lyder det fra den nye chef, som samtidig fortæller, at selskabet til efteråret vil fremlægge et nyt program og vision for Siemens.

"I vil se; Der vil også være et Siemens efter 2014," afslutter den nye Siemens-boss.

Sammen med meddelelsen om udskiftningen på chefposten har Siemens også oplyst, at selskabet offentliggør sit regnskab for tredje kvartal før tid. Tallene
præsenteres onsdag i stedet for som planlagt på torsdag.

Siemens stiger efter regnskab 

Medie: Josef Käser tilbudt direktørposten i Siemens  

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs