Høj aktivitet tegner godt for Vestas-ordrer i USA

De amerikanske elselskaber køber flittigt ind af vindmøllestrøm, og det kan måske sætte gang i ordreudviklingen for bl.a. Vestas.
Foto: Nordex
Foto: Nordex
RITZAU FINANS

Store amerikanske elselskaber har den senere tid åbnet op for sluserne i forhold til indgåelse af nye langsigtede aftaler om køb af vindmøllestrøm.

Det plejer at være en god indikator for den kommende ordreudvikling hos Vestas og de øvrige vindmølleleverandører på det amerikanske vindmøllemarked.

Elselskabet Xcel Energy har den senere tid været særdeles flittig med at indgå såkaldte PPA-aftaler, hvor selskabet forpligter sig til at aftage strømmen fra en vindmøllepark i en lang årrække fremover. En sådan aftale er ofte en forudsætning for, at en projektudvikler/vindparkejer kan opnå finansiering, og det er dermed afgørende for, at det i sidste ende er muligt at indgå en bindende vindmølleordre.

Amerikansk rival besvarer Vestas-krise i morgen 

Efter den seneste tids PPA-aftaler har Xcel indgået aftaler på projekter med en samlet kapacitet på 1850 megawatt - dog er 550 megawatt heraf fortsat under forhandling - hvilket ifølge den amerikanske vindmølleforening AWEAs blok "Into The Wind" formentlig er det højeste antal megawatt, som et forsyningsselskab nogensinde har indgået aftaler om på et enkelt år.

"Vindmøllepriserne er ekstremt konkurrencedygtige lige nu, og tilbyder lavere omkostninger end andre mulige ressourcer, som naturgasprojekter. Disse projekter giver en fremragende afdækning mod stigende og ofte volatile brændstofpriser," siger Dave Sparby, som er topchef for Northern States Power, et selskabet ejet af Xcel Energy.

Ifølge AWEA har de store forsyningsselskaber hidtil i annonceret annonceret planer om opførelse af næsten 4000 megawatt vindenergi, hvilket er kommet, efter at forlængelsen af PTC-ordningen kom på plads i starten af januar 2013.

GE høster vindordrer men taber omsætning

GE sikrer amerikansk mølleordre på 250 MW 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter