EnergiWatch

Vestas-konkurrent lukker ned i fire lande

Den kinesiske vindmølleproducent Sinovel lukker datterselskaber i fire lande efter, at selskabet er blevet sigtet for industrispionage i USA.

Foto: Nordex

Kinesiske Sinovel har i dag meddelt, at selskabet afhænder sine datterselskaber i Belgien, USA, Canada og Italien.

Det skriver Bloomberg, som fortæller, at kineserne ikke har yderligere kommentarer udover indberetning om planerne til børsen i Shanghai.

Vestas-konkurrent sigtet for industrityveri

Beskeden fra det Sinovel, der er Kinas tredjestørste vindmølleproducent, kommer efter, at selskabet torsdag i sidste uge modtog en sigtelse om industrispionage fra de amerikanske myndigheder.

Ifølge Bloomberg er det selskabets tidligere USA-leverandør American Superconductor Corp. (AMSC), som anklager kineserne for tyveri af handelshemmeligheder.

Indtil videre er Sinovel og tre personer sigtet i sagen. Dejan Karabasevic, en tidligere ansat i AMSC, har ved retten i Østrig indrømmet at sælge stjålet vindmøllesoftware til Sinovel. Et job han angiveligt blev betalt to mio. dollar for.

AMSC mener, at Sinovel har brugt den stjålne software i flere end 1.000 vindmøller solgt i Kina. Amerikanerne kræver mere end 1 mia. dollar i erstatning.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs