EnergiWatch

Vestas-konkurrent lukker ned i fire lande

Den kinesiske vindmølleproducent Sinovel lukker datterselskaber i fire lande efter, at selskabet er blevet sigtet for industrispionage i USA.

Foto: Nordex

Kinesiske Sinovel har i dag meddelt, at selskabet afhænder sine datterselskaber i Belgien, USA, Canada og Italien.

Det skriver Bloomberg, som fortæller, at kineserne ikke har yderligere kommentarer udover indberetning om planerne til børsen i Shanghai.

Vestas-konkurrent sigtet for industrityveri

Beskeden fra det Sinovel, der er Kinas tredjestørste vindmølleproducent, kommer efter, at selskabet torsdag i sidste uge modtog en sigtelse om industrispionage fra de amerikanske myndigheder.

Ifølge Bloomberg er det selskabets tidligere USA-leverandør American Superconductor Corp. (AMSC), som anklager kineserne for tyveri af handelshemmeligheder.

Indtil videre er Sinovel og tre personer sigtet i sagen. Dejan Karabasevic, en tidligere ansat i AMSC, har ved retten i Østrig indrømmet at sælge stjålet vindmøllesoftware til Sinovel. Et job han angiveligt blev betalt to mio. dollar for.

AMSC mener, at Sinovel har brugt den stjålne software i flere end 1.000 vindmøller solgt i Kina. Amerikanerne kræver mere end 1 mia. dollar i erstatning.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs