Vestas-konkurrent sigtet for industrityveri

Sinovel er blevet sigtet for industrityveri i USA. AMSC mener, at den kinesiske producent har stjålet vindmølle-software og brugt den i flere end 1.000 vindmøller.
Foto: goldwind
Foto: goldwind

Den kinesiske vindmølleproducent Sinovel er blevet sigtet for tyveri af handelshemmeligheder fra sin tidligere leverandør i USA.

Selskabet og tre personer er blevet sigtet i sagen, der kan forværre forholdet mellem Kina og USA. Det er i forvejen en smule køligt, efter at Edward Snowden, der lækkede fortrolige dokumenter til pressen, fik lov at rejse fra Hong Kong til Rusland.

Den ene af de sigtede, Dejan Karabasevic, har ved retten i Østrig erkendt, at han har stjålet vindmølle-software fra sin tidligere arbejdsgiver, American Superconductor Corp. (AMSC), og solgt den videre til kinesiske Sinovel.

Kinesiske vindtigere på spring til globalt marked 

Det skriver Bloomberg.

AMSC-aktien mistede mere end 1 mia. dollar af sin værdi, da tyveriet tidligere blev afsløret. Selskabet har gjort krav på 20 pct., mere end det beløb, da AMSC mener, at Sinovel har brugt den stjålne software i flere end 1.000 vindmøller solgt i Kina.

AMSC har også rejst sagen i Kina, men den kompliceres ifølge Bloomberg af, at Sinovel er inde i den politiske varme.

Derfor har FBI også i mere end et år undersøgt, hvad der er op og ned i den spektakulære sag. Gennembruddet, der nu har ført til, at sagen er blevet rejst i USA, kom tilsyneladende, da Sinovel sidste år solgte fire vindmøller til USA. Det gav forbundspolitiet mulighed for at snage i turbinernes indmad, der tilsyneladende indeholdt den stjålne software.

Dejan Karabasevic, manden der stjal de dyrebare linjer kode, skulle have modtaget knap to mio. dollar for at forlade AMSC og overdrage softwaren til Sinovel.

Vestas-konkurrent mistænkt for børsfusk

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også