EnergiWatch

Vestas-kunde vælger GE til nyt projekt

Vestas-konkurrenten General Electric kan glæde sig over ny ordre fra amerikansk kunde, der tidligere har valgt Vestas.

Foto: GE

Vestas må lide den tort at se en ny vindmølleordre fra en af selskabets tidligere kunder, Consumers Energy, gå til konkurrenten General Electric. Den amerikanske vindmølleleverandør er efter en budproces blevet valgt til at levere 62 møller med en samlet kapacitet på 105,4 megawatt.

Consumers Energy glæder sig over aftalen med GE om 1,7-100 megawatt-møllen, som ifølge energiselskabet er "rapporteret til at være den mest effektive i sin klasse i verden i dag".

Vestas sælger kraftværker for 1 mia. kroner 

Møllerne skal opføres i vindprojektet Cross Winds Energy Park i Michigan. Selskabet venter at påbegynde konstruktionen af parken senere i år for at kvalificere projektet til den føderale skatterabatordning, PTC.

I oktober 2011 var det Vestas, der var den særligt udvalgte hos Consumers Energy, som dengang foretog en møllebestilling på 101 megawatt hos den danske producent til vindprojektet Lake Winds Energy Park - ligeledes i Michigan.

Vestas har endnu ikke offentliggjort ordrer til det amerikanske vindmøllemarked i 2013, efter at PTC-ordningen først blev forlænget 2. januar 2013. I henhold til den forlængede ordning skal projekter påbegyndes i 2013 for at opnå adgang til støtteordningen. Derfor er det også ventet, at der hen over sommeren vil komme en solid ordrestrøm fra det amerikanske marked.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs