Sure indere kan bremse Vestas-efterforskning

Diplomatisk knas mellem Danmark og Indien som følge af Niels Holck-sagen risikerer at spænde ben for efterforskningen af Henrik Nørremark, skriver Berlingske.
Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten
Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten

Bagmandspolitiet risikerer at støde på seriøse indiske forhindringer i efterforskningen af tidligere Vestas-finansdirektør Henrik Nørremark.

Det skriver Berlingske, som henviser til, at Niels Holck-sagen, som blussede op i sommeren 2011 har skabt diplomatisk krise mellem Danmark og Indien. En krise, der ifølge regeringen også har ramt eksporten til det folkerige land, og som nu kan risikere at spænde ben for efterforskningen i Nørremark-sagen. DI bekræfter over for avisen, at det anspændte forhold kan skabe problemer i efterforskningen.

Inderne vrede skyldes, at Danmark ikke vil udlevere Niels Holck, som inderne vil have retsforfulgt i Indien for at kaste våben til en oprørsgruppe fra et fly i 1995.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Bagmandspolitiet regner med samarbejde

Sagen som Bagmandspolitiet efterforsker handler om, at Vestas har politianmeldt Henrik Nørremark, fordi de mistænker ham for at overtræde sine beføjelser i forbindelse med et projekt med en RRB, en indisk samarbejdspartner. Det fejlslagne projekt skal have kostet Vestas mere end 140 mio. kr.

Netop den tidligere partner kan også volde problemer for efterforskningen. Ifølge Berlingske har RRB ikke vist sig villig til at samarbejde. Da efterforskningen fortsat er i gang vil Jens Madsen, chef for Bagmandspolitiet, ikke kommentere oplysningerne. Han siger dog til Berlingske, at "han regner med, at det bliver et myndighedssamarbejde, som kommer til at forløbe, som det skal".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også